Агенти на ФБР иззеха мобилните телефони и други устройства на

...
Агенти на ФБР иззеха мобилните телефони и други устройства на
Коментари Харесай

Агенти на ФБР иззеха мобилните телефони на кмета на Ню Йорк

Агенти на ФБР иззеха мобилните телефони и други устройства на кмета на Ню Йорк в границите на федерално следствие за набиране на средства за предизборната акция, оповестиха американски медии.


Според вестник " Ню Йорк Таймс ", който популяризира информацията, изземването наподобява е част от следствие за корупция, което се отнася до това дали акцията на Ерик Адамс през 2021 година е заговорничела с турското държавно управление.

Позовавайки се на хора, осведомени с въпроса, вестникът твърди, че в понеделник след едно събитие към Адамс са се доближили сътрудници, които помолили защитата на кмета да се отдръпне от автомобила му, преди да се качат вътре при него.

След това сътрудниците са взели устройства, в това число най-малко два мобилни телефона и iPad, които съгласно " Таймс " са му били върнати в границите на няколко дни.

Федералното следствие на акцията на Адамс стана обществено притежание предходната седмица, когато сътрудници на ФБР претърсиха дома на някогашния му основен събирач на средства - 25-годишната тогавашна стажантка Бриана Сугс - и иззеха преносими компютри, мобилни телефони и директория в манил с надпис " Ерик Адамс ".

Новината за обиска накара кмета да обърне курса и да се върне в Ню Йорк от Вашингтон, където трябваше да се срещне с представители на Белия дом и Конгреса по отношение на притока на мигранти в града му.

Според " Таймс " заповедта на ФБР за претършуване на дома на Съгс е съдържала доказателства за скрит план сред акцията на кмета, турското държавно управление и бруклински строителен бизнесмен, чиито притежатели са турци.

В заповедта се оповестява, че управляващите изследват дали дарения от турското държавно управление или от турски жители са били направени на Адамс посредством скица, по която са били посочени подправени донори.

Изземването на устройствата на Адамс ще означи първия случай, в който следствието доближава непосредствено до кмета на Ню Йорк. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР