Агент на руското Главното разузнавателно управление (ГРУ) е бил разкрит

...
Агент на руското Главното разузнавателно управление (ГРУ) е бил разкрит
Коментари Харесай

Разкрили са агент на ГРУ в Сърбия?

Агент на съветското Главното разследващо ръководство (ГРУ) е бил оголен в Сърбия, заяви белградският в. Блиц.

Според публикувани в обществени мрежи видеозаписи се вижда по какъв начин един мъж предава на различен торби на паркинг в региона на северната част на балканската столица Земун. Няколко медии от западната ни съседка са показали, че е ставало въпрос за договорка сред някогашен чиновник на посолството на Москва в Белград и почитан и служител в балканската страна.

Русия заплаши с ответни ограничения след изгонването на съветски посланик от България

По наличните данни средствата са били връчени от Георгий Клебан. Той е бил асистент на военния аташе на Русия в Сърбия. Според информация на външното министерство на западната ни съседка Клебан е напуснал заемания пост през юни 2019 година и името му не попада в листата с настоящите в страната задгранични дипломати. Документът е бил освежен за финален път на 15 ноември.

Заради изявленията министър председателят на Сърбия Ана Бърнабич през днешния ден е декларирала, че контраразузнавателната работа е почнала да ревизира информацията и записа. "Нареждането бе подписано от президента на нашата страна Александър Вучич ", е декларирала тя, представена от радио Б92.

Спецпрокуратурата нищи съветски посланик поради шпионаж

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР