агадъчна болест повяла американски дипломати, за първи път това се

...
агадъчна болест повяла американски дипломати, за първи път това се
Коментари Харесай

Насочено микровълново лъчение причинило загадъчната болест на американски дипломати

агадъчна болест повяла американски дипломати, за първи път това се случва в края на 2016 година измежду членове на дипломатическата задача в кубинската столица Хавана. Според отчет на комисия на Националната академия на науките става дума за "насочено " микровълново излъчване ", което е евентуалната причина за разболяването на американски дипломати в Куба и Китай.

Изследването е поръчано от Държавния департамент на Съединени американски щати в опит да се откри повода за загадъчната болест. Докладът открива, че ориентирана пулсираща сила с радиочестота наподобява най-достоверното пояснение на признаците, включващи мощно главоболие заради високо кръвно налягане, световъртеж и когнитивни усложнения. Според отчета това е по-вероятно пояснение от предходните догатки за тропическа болест или психични проблеми.

През 2018 година Държавният департамент на Съединени американски щати изтегля група дипломати, работещи в американското консулство в Китай, защото страдали от странни признаци - необикновени болки, откакто чули неестествени шумове. По-рано 22-ма дипломати в Куба бяха наранени от тайнствената болест, която предизвиква загуба на слуха, световъртеж и хронична отмалялост.

Докладът на 19-членната комисия не прецизира източника на силата и дали става дума за офанзива, въпреки да отбелязва, че научноизследователска работа по причиняването на този вид вреди е била осъществявана в някогашния Съветски съюз.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР