Афроамериканецът Джордж Флойд, който почина при полицейски арест в Минеаполис,

...
Афроамериканецът Джордж Флойд, който почина при полицейски арест в Минеаполис,
Коментари Харесай

Протести и в Швейцария заради убийството на Джордж Флойд

Афроамериканецът Джордж Флойд, който умря при полицейски арест в Минеаполис, беше заровен в Тексас.

Смъртта му породи вълна от митинги, заляла Съединени американски щати и редица градове по света. Погребението е в Хюстън, тъй като Флойд е прекарал по-голямата си част от живота си там.

После ковчегът с тленните му остатъци ще бъде положен до майка му в гробището на предградието Пърленд. Църквата, в която се организира траурната гала, беше претъпкана с хора. Близките на Флойд се прегръщаха пред ковчега му.
Снимка: btvnovinite.bg
И до момента в който в Хюстън течеше погребението на Флойд, в Женева към 5 000 души се събраха на митинг срещу расовата дискриминация. Множеството прекоси моста „ Мон Блан “ до другата част на града. Група протестиращи спря на моста, с цел да застане на едно коляно - жест, символизиращ митинг срещу полицейското принуждение.

В Съединените щати развълнуван спор за промяна на полицията след гибелта на Джордж Флойд по време на арест. Една от концепциите е полицейските ръководства да бъдат разформировани или оставени без бюджет.
Снимка: btvnovinite.bg
И до момента в който стотици изпратиха Флойд в последния му път, президентът Доналд Тръмп пусна в „ Туитър “ тайна доктрина от неизвестен блог за различен потърпевш при конфликт с полицията мъж в Ню Йорк.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР