Афроамериканец може да оглави Пентагона, съобщи АП. Агенцията уточнява, че

...
Афроамериканец може да оглави Пентагона, съобщи АП. Агенцията уточнява, че
Коментари Харесай

Афроамериканец може да оглави Пентагона

Афроамериканец може да оглави Пентагона , заяви АП.

Агенцията прецизира, че това става допустимо, откакто новоизбраният американски президент Джо Байдън номинира пенсионирания военачалник Остин Лойд за министър на защитата .

Ако бъде утвърден от конгреса за поста, Лойд ще стане първият афроамериканец отпред на Пентагона. Това се постанова, тъй като висшият военачалник няма седем години в пенсия преди да заеме постта на боен министър.

Между 2013 и 2016 година генералът ръководеше Централното командване на въоръжените сили на Съединените щати - СЕНТКОМ.
 Байдън номинира първия негър за началник на Пентагона
Байдън номинира първия негър за началник на Пентагона

Очаква се и изборът му за правосъден министър

Първоначално за позицията беше спрягана Мишел Флорной, някогашен помощник-министър по политическите въпроси във военното министерство . Тя щеше да е първата жена отпред на ведомството.

Генерал Лойд Остин е работил интензивно с Байдън в администрацията на президента Барак Обама. Бил е заместник-началник на щаба на американската войска и последният командващ на американските сили в Ирак.

През последните години генералът е член на борда на шефовете на огромен контрагент, с който Пентагонът работи, а консервативните сенатори не утвърждават сходни връзки.
 Байдън готви историческо решение - първата жена началник на Пентагона
Байдън готви историческо решение - първата жена началник на Пентагона

Байдън се чака да избере Мишел Флурной

Припомняме, че по-рано стана ясно, че Байдън ще номинира основния прокурор на Калифорния Хавиер Бесера за министър на опазването на здравето. Бесера е бранител на Закона за налична грижа ( " Обамакеър " ) и се чака да поеме водеща роля в новата администрация в битката с ковид.

Ако бъде доказан от Сената, 62-годишният Бесера ще се трансформира в първия латиноамериканец, който ще оглави Министерството на здравеопазването и човешките запаси - ведомство с бюджет от над 1 трилион $ с 80 000 чиновници и портфолио, което включва медикаментите и имунизациите, проучванията в областта на медицината и стратегиите за здравноосигуряване, които покриват повече от 130 милиона американци.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР