Африканският съюз, в който влизат 55 държави от континента, се

...
Африканският съюз, в който влизат 55 държави от континента, се
Коментари Харесай

Почти цяла Африка се отказват от имунизации с AstraZeneca


Африканският съюз, в който влизат 55 страни от континента, се отвод а от проектите си да закупи коронавирусната ваксина " АстраЗенека ", създадена от Института за серуми в Индия, заяви БГНЕС, като се базира на Ройтерс, съобщи Българска национална телевизия.

Според шефа на Африканския център за надзор и профилактика на заболяванията Джон Нкеангсонг, сега се изследва опцията да бъде сменена доставката на " АстраЗенека " с препарата на Johnson & Johnson. Той акцентира, че доставката на " АстраЗенека " от Института за серуми в Индия ще продължи да се доставя в Африка по линия на програмата COVAX.

Африканският съюз купува независимо ваксини против COVID-19. В момента в портфолиото на организацията има контракти за 670 млн. дози, които ще бъдат предоставени на 55 страни от съюза.

От препарата на Johnson & Johnson е планувано да бъдат закупени 220 млн. дози с опция за покупка на още 180 млн. Засега главната доставка на ваксини, съгласувана от Африканския съюз, е " АстраЗенека ". Още по-големи количества от тази ваксина се доставя в Африка посредством механизма COVAX.

Според експертни оценки, с помощта на COVAX тази година може да бъде имунизирано към 20% от популацията на Африка. Ръководителите на африканските страни са си сложили за цел до края на годината да реализират 60% ваксина ция на популацията на континента или съвсем 780 млн. индивида.

Броят на инфектираните в Африка доближи 4 267 426, от които са умряли 113 765 души. Най-голям е броят на инфектираните в ЮАР, Мароко, Тунис, Египет и Етиопия.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР