Африканският съюз призова днес Русия спешно да се възстанови зърнената

...
Африканският съюз призова днес Русия спешно да се възстанови зърнената
Коментари Харесай

Африканският съюз призова Русия спешно да възстанови зърнената сделка

Африканският съюз прикани през днешния ден Русия незабавно да се възвърне зърнената договорка , реализирана с посредничеството на Организация на обединените нации, позволяваща на Украйна да изнася милиони тонове зърно, която беше прекъсната от Русия, написа европейската редакция на " Политико ".

" Проблемът със зърнените култури и торовете визира всички ", сподели президентът на Коморските острови Азали Асумани, който оглавява 55-членния Африкански съюз, пред съветската държавна осведомителна телевизия РИА Новости. Той приказва в Санкт Петербург, където съветският президент Владимир Путин е хазаин на среща на върха с африкански водачи.

Миналата седмица, която позволяваше на Украйна - една от житниците в света -  през три украински пристанища на Черно море: Одеса, Черноморск и Южни.

Оттогава против пристанищните уреди на страната и възобнови морската обсада, което прави страните, които би трябвало да внасят храни, по-зависими от Русия и усилва риска от апетит в тези страни.

" Ще приказваме за това в Санкт Петербург, ще го обсъдим с Путин, с цел да забележим по какъв начин можем да обновим това съглашение ", добави Асумани.

Путин се среща със 17 африкански водачи в четвъртък и петък, до момента в който все по-изолираният съветски водач се пробва да поддържа връзки с континент с близки исторически връзки с Москва.
 Украйна и Русия търсят другари в Африка
Украйна и Русия търсят другари в Африка

Външният министър Кулеба ще беседва с либерийски водачи, с цел да разиска визията за мир в Украйна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР