Африканските лидери ще предложат поредица от мерки за изграждане на

...
Африканските лидери ще предложат поредица от мерки за изграждане на
Коментари Харесай

Африканските лидери ще предложат мерки за изграждане на доверие между Русия и Украйна

Африканските водачи ще предложат поредност от " ограничения за създаване на доверие " в границите на напъните си да посредничат в спора сред Русия и Украйна, сочи план на рамков документ, получен от Ройтерс.

Президентът на Сенегал Маки Сал и президентът на Южна Африка Кирил Рамапоса са отпред на делегация, включваща водачи от Замбия, Коморските острови и министър-председателя на Египет, която ще пътува до Киев в петък и до Санкт Петербург в събота.

Очаква се те да се срещнат с украинския президент Володимир Зеленски и съветския президент Владимир Путин.

Рамковият документ, който не е оповестен обществено, изброява редица ограничения, които биха могли да бъдат препоръчани от африканските водачи като част от първия стадий на уговорката им с воюващите страни, съобщи Българска телеграфна агенция.

Тези ограничения биха могли да включват евакуиране на съветските войски, унищожаване на тактическите нуклеарни оръжия от Беларус, анулация на заповедта за арест на Путин, издадена от Международния углавен съд и облекчение на глобите против Москва.

Списъкът включва и " безусловна договорка за зърно и торове ".

Африканските страни бяха мощно наранени от последствията от войната, които нарушиха доставките на зърно и други хранителни артикули и хранителни артикули, увеличена инфлация на цените на храните и утежняване  съществуващия апетит на континента, показва Ройтерс.

" Гореспоменатите ограничения би трябвало да имат за цел да улеснят основаването на удобна среда за преустановяване на огъня, и ще разрешат на страните да изградят доверие и да обмислят формулирането на своите тактики за възобновяване на мира ", се споделя в документа.

Може да последва съглашение за преустановяване на военните дейности, което ще би трябвало да бъде съпроводено от договаряния сред Русия и Запада, се показва в документа.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР