Афипската Петролната рафинерия в Краснодарския край, където в неделя вечерта

...
Афипската Петролната рафинерия в Краснодарския край, където в неделя вечерта
Коментари Харесай

Атаката срещу рафинерията край Новоросийск e спецоперация на СБУ

Афипската Петролната рафинерия в Краснодарския край, където в неделя вечерта избухна пожар, е била атакувана от два дрона на Службата за сигурност на Украйна (СБУ), заяви източник от украинските специфични служби пред " Би Би Си ",

Пожарът в завода, който доставя гориво на съветските войски, е развалил скъпо съоръжение, споделиха източници.

" Такива обекти са значима цел. В края на краищата единствено през предходната година предприятието е произвело повече от 7 милиона тона авиационно гориво, което е употребявано за противников военни самолети, които нападат Украйна всеки ден ", сподели един от събеседниците на " Би Би Си ".

В резултат на специфичната интервенция на СБУ са изумени няколко нови съоръжения на завода, където се обработва гориво, като също по този начин са подпалени няколко резервоара за нефт, настояват източници.

За пожара в Афипската петролната рафинерия стана известно рано сутринта в неделя. В обществените мрежи се появи видео от детонация в региона на завода, а в редица канали в Telegram се появиха догатки, че може да е нападнат благодарение на дронове.
Прочетете още
Оперативният щаб на Краснодарския край заяви че пожарът е бил сподавен за половин час, вследствие на което няма потърпевши хора. Инфраструктурата не е пострадала и няма заплаха за предприятието и жителите на околните обитаеми места.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР