Афганистан победи защитаващия шампиона Англия с 69 ръна на Световното

...
Афганистан победи защитаващия шампиона Англия с 69 ръна на Световното
Коментари Харесай

Пет най-големи сътресения на Световното първенство по крикет на ICC

Афганистан победи защитаващия първенеца Англия с 69 ръна на Световното състезание по крикет за мъже на ICC 2023 година, с цел да направи едно от най-големите разтърсвания в историята на шампионата.

Треньорът на Англия на Афганистан Джонатан Трот сподели, че ще „ отнеме известно време [резултатът] да се разбере “ след непредвидената победа на неговия тим в Ню Делхи в неделя.

Продължете четене

лист от 4 детайла Звезди, шокове и нещастия: Историята на Световната купа по крикет на ICC Англия желае да скапе „ под напън “ празненството на Световната купа по крикет в Индия Световна купа по крикет на ICC 2023: Може спортът най-сетне става международен? Как се играе крикет? Просто илюстрирано управление завършек на списъка

Това не беше първият път, когато една от най-високо класираните страни губеше мач от Световното състезание по крикет от по-малко впечатляващ съперник.

Ето взор към някои от най-големите разтърсвания в историята на шампионата:

Индия пречупи надмощието на Западна Индия

Индия победи Западна Индия с 43 ръна на Lord’s на 25 юни 1983 година, с цел да завоюва първата си купа от Световната купа по крикет.

Те шокираха двукратните защитаващи купата си на финала на шампионата от 1983 година, откакто стигнаха до Световната купа със единствено 17 победи през първите си девет години като еднодневен интернационален (ODI) тим.

Мъжете на Капил Дев съумяха да вкарат единствено 183 – като най-хубавият голмайстор Крис Шрикант означи скромните 38 – откакто скоростната батерия на Западна Индия от Анди Робъртс, Майкъл Холдинг и Малкълм Маршал не сподели благосклонност.

Но по-късно Мохиндер Арманат (3-12) и Мадан Лал (3-31) задушиха ярките батове от Западна Индия, като Вив Ричардс съумя да реализира най-хубавия резултат от 33 за страната.

Спечелването на купата трансформира Дев и хората му в герои за една нощ в тяхната страна, до момента в който треската за крикет в действителност обхвана южноазиатската нация.

Ирландия нокаутира Пакистан

Ирландия победи Пакистан с три уикета в Кингстън, Ямайка на 17 март 2007 година, за първата си победа в шампионата.

Ирландия означи Деня на Свети Патрик със жанр, като изхвърли Пакистан от Световното състезание през 2007 година в Ямайка, откакто офанзивата на ирландците измести азиатските колоси единствено със 132, като бъдещият състезател на Англия Бойд Ранкин завоюва три уикета.

Ирландия претърпя колапс, преди Кевин О’Брайън и Трент Джонстън да ги доведат до успеха.

Но имаше тъмен постскриптум от мача, когато треньорът на Пакистан Боб Уулмър умря в хотелската си стая тази нощ.

Кения на Одомбе победи могъщата Западна Индия на Лара

Кения победи Западна Индия със 73 ръна в Пуна на Световното състезание през 1996 година

Първи удари, Кения се бори с всички 166 точки в този мач от груповата фаза, като Къртни Уолш и Роджър Харпър завоюваха по три уикета.

Но в това, което беше оповестено за един от най-големите разтърсвания по това време, африканската нация видя откриващия боулинг Раджаб Али да завоюва премията на Браян Лара единствено за осем ръна.

Само Харпър и Шивнарин Чандерпол, чиито 19 ръна заеха 48 топки, доближиха двуцифрени стойности за Западна Индия, които бяха отхвърлени единствено за 93.

Морис Одомбе изигра ролята на капитан с 3-15 от своите 10 оувъра.

Блистеринг О’Брайън поваля Англия

Ирландия още веднъж съумя на Световното състезание през 2011 година, побеждавайки Англия с три малки врати в Бенгалуру.

Англия беше преодоляна от най-бързата тогава Световна купа век от Кевин О’Брайън, до момента в който ирландците още веднъж демонстрираха големите си убийствени сили.

Трот, актуалният треньор на Афганистан, беше шокиран като един от най-хубавите нападатели на Англия в Индия през 2011 година

Англия натрупа видимо внушителни 327 за осем, като Трот направи 92, а Иън Бел 81, макар че четирите уикета на Джон Мууни предотвратиха по-голям резултат.

В отговор на това Ирландия загуби капитана Уилям Портърфийлд, преди да успее да означи рън, само че Кевин О’Брайън се възползва от шанса си да блесне, като разруши 100 от Световната купа единствено с 50 топки, с 13 четворки и шест шестици.

След като беше навън, 33 not out на Mooney подпечата зашеметяваща победа с пет аварийни топки.

Бангладеш зашеметява звездна Индия

Бангладеш победи Индия с пет уикета в Порт ъф Спейн, Тринидад на Световната купа по крикет на ICC 2007.

Осипаният със звезди състав на вата на Индия, включващ хора като Сачин Тендулкар, Рахул Дравид и Юврадж Сингх, беше събран за 191 ръна с помощта на впечатляващото показване на боулинг от пейсъра Машрафе Мортаза и въртящия се с лява ръка Абдул Раззак.

Млад състезател от Бангладеш на име Тамим Икбал разгласи себе си на международната сцена, като се изправи против индийския боулинг в своя удар от 51 ръна. Тогавашният 18-годишен беше подкрепят от пазача на вратата Мушфикур Рахим и друга бъдеща звезда Шакиб Ал Хасан, до момента в който прибраха своята страна в историческа победа над своите по-големи и по-могъщи съседи.

Освободените индийски почитатели демонстрираха гнева си вкъщи, като изгориха чучела на своите звездни играчи.

Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР