Аферата за изкупуване от общината на 18 частни имота в

...
Аферата за изкупуване от общината на 18 частни имота в
Коментари Харесай

Аферата с частни имоти, които кметът Терзиев иска да изкупи , се заплита

Аферата за изкупуване от общината на 18 частни парцела в " Южен парк " се разраства. Това написа общинският консултант от ГЕРБ Георги Георгиев на страницата си във фейсбук във връзка новината, че кметът Васил Терзиев приготвя съмнителна договорка по изкупуване на частни парцели в Южния парк.

Снощи господин Васил Терзиев самоотвержено отбрани предлагането си и отхвърли настояването на ГЕРБ-СДС парцелите да се извадят от листата за изкупуване, до момента в който не се ревизират, написа Георгиев.

„ Необяснимият дебелоглав на господин Терзиев да ревизира преди да заплаща, ни накара да проверим 18-те парцела и техните притежатели в обществените регистри. Оказва се, че 10 от 18-е парцела са на двама притежателя. Дали е изцяло инцидентно, всеки може да преценя. На 5 от тези парцели строителната компания „ ИНТЕРМЕКС ИН “ ООД е съсобственик. Тя купува идеални елементи през 2020 година “, това написа в своя Facebook профил зам.-председателят на СОС и общински консултант от ГЕРБ-СДС Георги Георгиев.

В предлагането си до общинския съвет, господин Терзиев написа: „ Въз основа на разбор, в плана за стратегия са включени единствено парцели, чийто притежатели ги имат по реставрация и попадат в осъществената част от парка. Изключени са 3 парцела, заради обстоятелството, че са добити от трети лица посредством покупко-продажби или на обществена обмен “.

Георгиев показа, че затова, господин Терзиев или не споделя истината или е бил подведен. След среднощната пламенна отбрана на тези покупко-продажби, втората опция изрично отпада.

„ Питам господин Терзиев какъв е правилото, по който 5 парцела, на които съсобственик е строителна компания, ще бъдат изкупени от общината, а други 3 сте ги изключили от листата точно с претекста, че са били препродадени “, написа Георгиев.

За да стане кашата цялостна, парцелите на строителната компания, които господин Терзиев предлага да изкупим, са възбранени по реда на Данъчно-осигурителния процесуален кодекс поради обществени отговорности. Тоест, в случай че въпреки всичко общината заплати тези парцели на частната компания, след това може да ги изгуби.

”Аз няма да запитвам г-н Васил Терзиев чии ползи пази. Фактите дотук всеки може да реши. Продължавам да запитвам господин Терзиев дали ще отдръпнали тези оферти от отчета си “, пита Георгиев и добави в умозаключение:

„ Защитавам интереса на софиянци и техните пари като данъкоплатци, с които вие сте решил да се разплащате, господин Терзиев! ", приключва Георгиев. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР