Аферата, свързана с произведения от израелската компания НСО Груп шпионски

...
Аферата, свързана с произведения от израелската компания НСО Груп шпионски
Коментари Харесай

Скандалът с шпионския софтуер Пегас връща на мода в Израел стари модели телефони

Аферата, обвързвана с творби от израелската компания " НСО Груп " шпионски програмен продукт " Пегас ", раздруса публичното мнение и политическата система в Израел, само че има и огромни печеливши, установи в. " Джерузалем пост ".

Тази спекулация повлия отрицателно на полицейската, правната и политическата система, само че има и такива, които са малко по-малко обезпокоени или даже щастливи.

HY Group, вносител на " Нокиа " за Израел, оповестява за 200 % нарастване на покупките на телефони от по-старо потомство: такива, които не се свързват с интернет, не разрешават сърфиране и не разполагат с платформи за известия като УотсАп, Телеграм и други.

Според данните, предоставени на компанията Walla от HY Group, за три дни са закупени над 4000 апарата " Нокиа " от остаряло потомство. В рамките на една естествена седмица нормално се продават сред 1000 и 2000 устройства.

Ако желаете да се сдобиете с най-простия разполагаем " тъп " телефон, който включва единствено опция за приемане и реализиране на повиквания и изпращане и приемане на СМС известия, ще би трябвало да се разделите с към 100 шекела (около 25 евро), написа " Джерузалем пост ".

Малко по-усъвършенстван телефон, който включва игри и видео, даже и без интернет, към момента коства 270 шекела (около 70 евро), само че това е едвам 10 на 100 от цената на средностатистически смарт телефон.

За доста хора в Израел името " Нокиа " беше съвсем синоним на дребни - когато известните модели 5100 и 6200 бяха пуснати на пазара за първи път - и надеждни мобилни телефони. Но заради закъсняването за революцията на сензорните екрани финландският производител остана за доста хора част от предишното, до момента в който пазарът беше окупиран от " Епъл ", " Самсунг " и китайските производители, установяват специалисти.

" Нокиа " продължи да бъде мощна марка основно измежду ултраортодоксалното население в Израел, само че също и измежду тези, които се опасяваха от подслушване доста преди сегашната спекулация с продукта на " НСО Груп ". Не че тези " тъпи " телефони са ваксинирани против подслушване, само че подслушването при тях е доста по-сложно, в сравнение с при смарт телефоните. Нещо повече, те съхраняват доста по-малко информация.

Лиав Рон, управител на марката " Нокиа " в H.Y. Group, съобщи пред Walla, че " има стремглаво повишаване на продажбите на телефони от остаряло потомство, наречени " фичърфони ". Това са елементарни телефони, които " изпращат и завършват " и при които се следи ужасно нарастване на продажбите. "

" Повече от два пъти надвишихме естествения % на продажбите през една естествена работна седмица ", споделя Рон.

Доколко е безвредно да си купите " тъп " телефон? Какво подсигурява, че и тези устройства няма да бъдат хакнати?

" На този въпрос могат да отговорят единствено хакерите и правоохранителните органи, само че като цяло остарялото потомство фичърфони, които не са смарт телефони, нямат наличие като Facebook или Инстаграм, тъй че няма доста наличие, което може да бъде взето от устройството ", споделя Рон. " Можете да си купите елементарни телефони, които имат УотсАп, само че на множеството устройства има единствено известия и позвънявания ".

Ще стане ли Израел очевидец на дефицит на " тъпи " телефони?

" Ако имах повече телефони от остаряло потомство на склад, щях да продавам доста повече ", заключи Рон. " Можем да поръчаме авансово от задграничния снабдител, само че не мога да предвидя какво ще се случи по-нататък. Мога да кажа, че складовите наличия понижават и съм в договаряния с доставчика в чужбина. "

Междувременно Европейският парламент възнамерява да утвърди комисия, която да проверява потреблението на шпионския програмен продукт " Пегас " в Европейския съюз, заяви в Туитър Глобалната мрежа за самостоятелна публицистика.

" Досегашните следствия от страна на унгарските управляващи бяха несъответстващи. Изключително значимо е това следствие да докара до доста по-голяма бистрота ", се споделя още в туита.

Според " Политико " нидерландската евродепутатка Софи ин'т Велд, чиято политическа организация " Обнови Европа " по-рано прикани Европарламента да стартира следствие на потреблението на програмата " Пегас ", е декларирала, че болшинството от депутатите поддържа предлагането.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР