Адвокатският съвет при Адвокатска колегия - Видин излезе със свое

...
Адвокатският съвет при Адвокатска колегия - Видин излезе със свое
Коментари Харесай

И видинските адвокати искат оставките на главния прокурор и министъра на правосъдието /решение/

Адвокатският съвет при Адвокатска гилдия - Видин излезе със свое Решение, в което поддържа позицията на адвокатските препоръки на Пловдив, Стара Загора, Благоевград, Хасково, Смолян, написали отворено писмо, в което се желае оставката на основния прокурор на Република България - Иван Гешев и на министъра на правораздаването - Даниел Кирилов. Адвокатският съвет при Адвокатска гилдия - Видин се причислява към претекстовете, които са посочени в писмото, сподели ръководителят на Адвокатския съвет при Адвокатска гилдия - Видин юрист Кирил Груев.

"Ние считаме като адвокати, че Конституцията е висшият закон в страната, който би трябвало да бъде спазван от безусловно всички жители в тази страна, а неспазването на закона, което считаме, че се случва напоследък, е едно от основанията ни за поддръжката на сътрудниците. Другото ни съображение във връзка с Главна прокуратура - считаме, че Главна прокуратура би трябвало да се бори с проведената престъпност и с корупцията в страната, а не с битовата престъпност, с която могат да се оправят и полицейските ръководства. И още нещо - не виждаме смисъла, специфичните разследващи средства да се събират по избран необикновен ред и да бъдат съхранявани в секретни секции откакто могат да бъдат показвани по медиите когато и да е. Считаме че това е неприемливо и е в нарушаване на едно положително следствие... По отношение на желаната оставка на министъра на правораздаването поддръжката ни се показва в това, че във връзка изявленията на министъра за наш сътрудник, ние като адвокати считаме, че един подобен звук е неприемлив. "

Поводът за отвореното писмо на петте адвокатски съвета са събитията от последните дни и изявления, уронващи престижа на юридическата специалност. Подкрепата им е чисто професионална, а не политическа, настояват юристите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР