Адвокатите на Костадинов поискаха сред доказателствата по делото да се

...
Адвокатите на Костадинов поискаха сред доказателствата по делото да се
Коментари Харесай

Ексшефът на ОДМВР-Пловдив обжалва уволнението си



Адвокатите на Костадинов желаеха измежду доказателствата по делото да се включи и излязлото преди дни правосъдно решение, което разгласи за нелегално наложеното на комисаря дисциплинарно наказанание " Мъмрене " след акцията в локален клуб, при която. Тогава санкции от министъра получиха шефът и зам.директорът на регионалната дирекция.

Според административните съдии обаче, двамата са спазили процедурите, а Костадинов даже не е имал опция да се отбрани персонално, каквото е наложителното условие на закона. Според бранителите на някогашния полицейски шеф това е следващо доказателство за ненакърнената му професионална известност.

В отговор юристите - представители на Министерство на вътрешните работи, през днешния ден входираха в съда експертно решение на ТЕЛК, с което се анулира болничния лист, публикуван на Васил Костадинов.

Очаква се до идващото правосъдно съвещание да има мнение на НЕЛК по отношение на легитимността на болничните на някогашния полицейски шеф.

Васил Костадинов бе отхвърлен от поста си на 13-и октомври след разкритията по убийството на Димитър Малинов в Цалапица. Тогава дружно с него с постовете си се разделиха и началникът на полицейското ръководство в Стамболийски Ангел Керпиев, и подчиненият му проверяващ Дамян Капов.

" Заповедта, която е издадена за дисциплинарното ми уволняване, е за вменена ми корист със средства. Става въпрос за погашение на 14 лв. на началника на полицията в Стамболийски Ангел Керпиев и то месец преди закононарушението ", съобщи тогава пред медии Васил Костадинов.

В последните дни на декември на първа инстанция административният съд разгласи за нелегално и уволнението на полицейския шеф на Стамболийски.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР