Адвокатът на 18-годишната Дебора Михайлова от Стара Загора, която беше

...
Адвокатът на 18-годишната Дебора Михайлова от Стара Загора, която беше
Коментари Харесай

Адвокатът на Дебора настоява за по-тежко обвинение срещу заподозрения за насилието

Адвокатът на 18-годишната Дебора Михайлова от Стара Загора, която беше нарязана с макетен нож, изиска по-тежко обвиняване против обвинения за насилието.

Делян Славов чака прокуратурата да промени оценката на незаконния състав поради новата съдебно-медицинска експертиза, която демонстрира, че младата жена е претърпяла две междинни телесни повреди в нощта на нападението.

" Очакваме актуалното обвиняване в резултат на експертизата следва да бъде в състав, който планува от 2 до 10 години - това е преценка и работа на прокуратурата, ние бихме изразили нашето мнение на по-късен стадий в процеса ", сподели Славов в изявление за Нова ТВ.

Наказанието, за което той приказва, се постанова при доказване на виновност за " телесна щета, нанесена по изключително непосилен метод за потърпевшия ".

Наказателен кодекс планува до 3 година затвор в главния състав на междинна телесна щета.

Според новата експертиза, направена след публичния скандал, черепно-мозъчната контузия на Дебора е довела до разстройство на здравето, което е било краткотрайно рисково за живота.

Лекарите са открили, че заплахата Дебора да загуби живота си е била действителна, а не хипотетична, а настъпването на гибел или оцеляването са били еднообразно вероятни. За раните, нанесени с макетен нож по цялото тяло, заключението е, че те са довели до обезобразяване на момичето.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР