Адвокат Марин Марковски не вярва в романтичния елемент в историята

...
Адвокат Марин Марковски не вярва в романтичния елемент в историята
Коментари Харесай

Адвокат Марковски за банкерката, откраднала милион: Парите са скрити

Адвокат Марин Марковски не има вяра в „ сантименталния детайл ” в историята на банковата служителка от Варна, която е упрекната в източването на над 1 млн. лева от сметките на инвеститори. Според него актуалната жена не може да се влюби толкоз безпаметно в чужд.

„ Парите просто са скрити. Следата е скрита и парите също.Най-интересният въпрос е в случай че се скрият, заслужава ли си. Да предвиждаме какво ще се случи с тази жена. Тя прави цялостни самопризнания, обвиняването е потвърдено. Съкратено правосъдно разследване, присъда 18 години. Намаляват се с една трета – стават 12. След 6 години може да излезе от сливенския затвор. На пръв взор може и да си коства, само че това не е по този начин ”, изясни юристът пред NOVA.

„ Когато има такова закононарушение, елементарният въпрос е къде са парите. Отговорът – парите ги няма. От тук нататък се стартира сериозна работа по открити на парите. Фактът на закононарушението е потвърден. Могат да зародят разнообразни версии ”, съобщи още в ефира на „ Здравей, България ” Марин Марковски.

„ Механизмът е доста значим. Той е отегчителен, само че доста значим. Банката би трябвало малко повече да охранява влога. Дърпането на парите е станало, когато тя се разпорежда, тъй като тя има такова право с даден влог. Тя може да внася, да тегли, да превежда по този влог. Банкерката е трябвало да уведоми, според вътрешния ред на банката, своя колежка, която да направи инспекция. Този инвеститор, който желае да направи превод, би трябвало да показа документ за идентичност. Той би трябвало да е там. Другата служителка би трябвало да ревизира,такъв е редът. Обаче не са го правили ”, изясни юристът.

„ Когато разполага с опцията като чиновник на банката да се разпорежда с влог, да прави заплащане, това е обвързване на банката. Правилникът споделя по този начин: Всеки един клиент, който идва да извърши изтегляне, показва персонален документ. Служителката би трябвало да ревизира има ли подобен влог. Преводът се прави без автограф по разпореждане, което остава в банката. Тя оповестява, че има клиент, който би трябвало да извърши даден превод. Нейната колежка не е направила инспекция ”, сподели още той. /dnews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР