Адвокат Иван Димов - бивш окръжен съдия на Сливен, някогашен

...
Адвокат Иван Димов - бивш окръжен съдия на Сливен, някогашен
Коментари Харесай

Домашен арест за бивш съдия и депутат

Адвокат Иван Димов - някогашен областен арбитър на Сливен, бивш член на Висшия правосъден съвет и народен представител от ОДС от времето на Костов, излиза от килията. Той ще бъде под домакински арест с гривна за следене, до момента в който се взема решение дали да бъде екстрадиран в Австрия по обвиняване за пране на 170 000 евро.

Това постанови през днешния ден Пловдивският апелативен съд и анулира мярката “задържане ” под стража, избрана преди седмица от окръжните магистрати.

Защитникът Емануил Йорданов уточни пред съда, че в Европейската заповед за арест, издадена от австрийските управляващи, не са посочени времето и място на осъществяване на закононарушението и степен на присъединяване на Димов. Пишело единствено, че на разкрита от него адвокатска, а не персонална сметка са преведени тези пари. Обяснението на Димов е, че клиент от Австрия го наел да му открие сметка у нас и се разрали, до момента в който това стане, да преведе парите в адвокатската му сметка.

С известното си възприятие за комизъм Евануил Йорданов сподели на съдиите: “А и 170 000 евро са пари, които може да бъдат изпрани и в Елин Пелин, не е належащо да се върви до Австрия ”. Странното в тази ситуация е, че в София Димов живее на метри от централата на Министерство на вътрешните работи, само че служителите на реда вместо да го потърсят и да му връчат призовка, са го следили с дни и са чакали да пътува по автомагистрала “Тракия ”. Целта е била да го арестуват в Пловдивско и да разгласят акцията си за подвиг в спокойно време.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР