Адв. Елена Гунчева оповести какво би направила, ако имаше властта,

...
Адв. Елена Гунчева оповести какво би направила, ако имаше властта,
Коментари Харесай

Елена Гунчева: Ето списък с престъпленията на Бойко Борисов, кога ще се разследват

Адв. Елена Гунчева оповести какво би направила, в случай че имаше властта, нужна за предприемане на ефикасни ограничения за осветляване на безобразията на ГЕРБ. Вижте какво написа тя в своя профил в обществените мрежиижте:
Май не ставам за политик, защото моята позиция внезапно се разминава с това, което минава в този момент за политика. Моите цели са разнообразни, евентуално заради липса на информация и неумение да отделя значимото от маловажното.
В качеството си на простосмъртен жител да вземем за пример смятам, че подслушванията и заемите на банка не са от жизненоважните следствия. Мисля си да вземем за пример с кражбите от държавния бюджет с какъв брой е ощетен всеки български жител. Затова и поздравявам следствието на отписването на отговорности от Национална агенция за приходите, само че не ми е забавно кой кого подслушвал.
Какво аз бих наредила да се проверява:

– Къщата в Барселона, шкафчето в зайчарника;

– „ Ало, Банов “, „ Ало, Ваньо “ – ОТНОВО!

– В полицията какъв брой са прекратените производства и дали това не се дължи на непросветеност, съзнателно забатачване на преписки или укриване на дееца, инспекция на всички постъпили през последното десетилетие сигнали и тъжби против полицейски чиновници.

– В кои министерства, организации и общини цивилен контракти дублират длъжности в администрацията и на каква стойност са гражданските контракти, както и с какъв брой е ощетена страната с дублиращи действия за наши хора.

– Какви бонуси са раздадени в държавната и общинска администрация и по какъв начин са разпределени, кои длъжностни лица сами на себе си са дали бонуси и в какъв размер. С какъв брой е ощетен бюджета.

– Пълно следствие на разликата сред публични доходи и метод на живот на всички ръководещи от заместник-кмет до министър председател.

– Всички концесионни контракти, има ли несъблюдение по тях, наложени ли са наказания, има ли повреждане на договорите и в случай че няма наказания и повреждане, кои са отговорните длъжностни лица, които не са упражнили надзор.

– По концесионните контракти подхожда ли предмета на концесията с това, което действително се прави, а при тези за рандеман – с изключение на добива на позволените материали, добиват ли се и други, кой и по какъв начин ги заплаща, кой управлява и какви са вредите за страната.

– Всички приватизационни контракти да се ревизират има ли несъблюдение и в случай че има, за какво не са наложени наказания или повреждане на договорите.

– Защо Редник Киро не си е платил още неустойката?

– Финансирането на НПО-тата и активността им.

– Проверка на всички медии по отношение на финансирането.

– Проверка на всички представителни разноски на държаната администрация и всички пари за служебни коли, гориво, цветя, кафета и прочие.

Признавам, че моите цели леко се разминават с формалните. Но пък си държа на тях, тъй като знам къде е заровено кучето!

Адв. Елена Гунчева, фейсбук

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР