Адриан Златков Полицията задържа четирима заподозрени във връзка с отвличането

...
Адриан Златков Полицията задържа четирима заподозрени във връзка с отвличането
Коментари Харесай

Полицията задържа четирима за отвличането на Адриан Златков


Адриан Златков

Полицията задържа четирима обвинени по отношение на отвличането на 25-годишният Адриан Златков, който бе отвлечен край Герман на 30 август и освободен незасегнат на 10 септември предходната година.

Засега нито Министерство на вътрешните работи, нито прокуратурата удостоверяват публично тази информация, само че съгласно източници от проверяващите измежду задържаните е небезизвестният Ивайло Борисов-Ториното, който бе обвиняем дружно с Златомир Иванов-Баретата.

Арестите са осъществени по време на интервенцията по привеждане на престъпния контингент в страната в популярност, извършена във вторник.

Бащата на похитения млад мъж и притежател на известна столична автокъща – Тони Златков, разкри след освобождението на сина му, че за него е бил заплатен откуп. Той обаче по този начин и не разкри пред медиите какъв е бил размерът на откупа.

Впоследствие стана ясно, че похитителите са се свързали със фамилията на Златков още на втория ден след отвличането на Адриан. Комуникацията бе водена посредством есемеси от татко му.

Около месец след освобождението на младия мъж, основният секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов разкри пред медиите, че по време на следствието бащата на пострадалия се е дистанцирал от дейностите на полицията.

" Това е негов избор, защото касае живота на детето му. Ние няма по какъв начин да го задължим той да го сложи в риск, тъй като за всяка наша интервенция без негово предпочитание ще бъдем упреквани, защото там въпреки всичко има пленник ", разяснява Маринов през октомври пред бТВ.

Освен с близостта му до Баретата, Ивайло Борисов за последно нашумя в края на февруари 2016 година, когато трима негови гардове пребиха на Околовръстното шосе младо семейство поради спречкване на пътя. По случая на съда бяха предадени Александър Гечев, Георги Близнаков и Христо Христов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР