Адриан Сан Мигел стана съвсем наскоро новият вратар на Ливърпул

...
Адриан Сан Мигел стана съвсем наскоро новият вратар на Ливърпул
Коментари Харесай

Романтичната лятна история на новия герой на Ливърпул

Адриан Сан Мигел стана напълно неотдавна новият вратар на Ливърпул като един от последните ходове в трансферния прозорец в Англия това лято. Лято, оставило откъм пазарни каузи клуба от „ Анфийлд” надалеч от светлините на прожекторите, а казусът с испанския вратар е най-добре обобщаващият това. Защото той пристигна даром, като свободен сътрудник, след приключването на контракта си с Уест Хам.

Контузията на Алисон по време на дебютния мач от новия сезон в Премиър Лийг с Норич в петък провокира непредвидената поява на терена за Адриан и мечтания дебют за него в кипящия Червен колизеум. Мениджърът на „ червените” Юрген Клоп удостовери след дуела, че контузията на бразилеца ще го извади от конфликта за Суперкупата на Европа с Челси в Истанбул, и по този начин се отвори необятно портата за испанската му, а приори, запаса. Странен поврат в сюжета, който разреши на новия пазач да напише една от най-любопитните истории в света на футбола за последните две седмици. И може би освен.



Останал без тим след раздялата с Уест Хам, Адриан се видя заставен да работи независимо и за своя сметка въз основата на скромния клуб УД Пилас от Първа андалуска дивизия. Там, покрай дома и в доста по-уютна конюнктура, усети от първо лице грижата на добре познатата среда.

Докато не пристигна забавно предложение и не се завърши договорката, той работеше в сянка, с цел да резервира жива фантазията си да продължи своя състезателен път на най-високото равнище. Този аматьорски тим с колектив като семейство одобри с отворени прегръдки вратаря, който сподели в годините качествата си да играе в елита за клубове като Бетис и Уест Хам, че даже и в няколко случая бе викан в испанския народен тим. А той от своя страна в никой миг не се поколеба да отиде да тренира в тази далечна от камерите и микрофоните среда – същински жест на покорност.

Тази лятна история, която остана скрита в течение на седмици, в този момент придобива една голямо сантиментална аура.



Само дни след онази изкарана подготовка, Адриан Сан Мигел изпрати по пощата чек за клуба, с цел да могат там да си купят по този начин нужните им спортни уреди и принадлежности. Това бе неговият метод да покаже голямата си признателност за позволението да употребява базата за поддържане на физическата си форма, до момента в който продължаваше да си няма тим, преди Ливърпул да го притегли.

Сега, след травмата на Алисон, тази история наподобява почтена за пресъздаване в кинематографична мегапродукция. Същинска въртележка от усеща, чувства, контрасти, места и събития, която сложи испанския вратар на първи проект в света на футбола – от дебелата сянка до най-горещия фокус на прожекторите.



Като в приказките на Шехерезада, Адриан Сан Мигел се трансформира в непредвидения воин в конфликта за Суперкупата на Европа. В рамките на по-малко от два месеца, той стигна от тренирането с аматьорски тим от Първа андалуска дивизия до даването на Ливърпул на четвъртата му континентална Суперкупа. И не, освен поради парираната дузпа на Тами Ейбрахам – той блесна и в още безпределно напрегнати положения за неговия отбор.
Естебан Гомес и Кристиан Редондо, „ АС”
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР