Адриан Аренда, внук на Гийермо Аренда, първият починал от коронавирус

...
Адриан Аренда, внук на Гийермо Аренда, първият починал от коронавирус
Коментари Харесай

Покъртителен разказ: Не знаехме, че дядо е болен от коронавирус няколко часа преди да умре

Адриан Аренда, внук на Гийермо Аренда, първият умрял от ковид в Арагон, споделя, че фамилията му към момента е в потрес от случилото се, оповестява bulgaros.ovh.

"Няколко часа преди да почине дядо ми, не знаехме от какво е болен. Казаха ни малко преди да ни напусне. До този миг нямаше доказани случаи на инфектирани в региона. Най-малко чакахме да ни се случи на нас “, споделя Адриан.

„ Дядо ми, който е на 87 години, е създател на първия автосервиз в региона. Почти през ден пътуваше с колата си от Сарагоса до Сиера де ла Луна, с цел да следи по какъв начин вървят нещата. Беше доста деен “, прибавя той.

„ След като загуби сили и не можеше да се държи на краката си, той трябваше да постъпи в болничното заведение, от където и не излезна повече “
„ Той беше доста добър монтьор, добре прочут в региона. Първите признаци се появиха в края на февруари.

Той стартира да се усеща зле и се върна в Сарагоса. Въпреки че се усъвършенства, няколко дни по-късно още веднъж загуби сили, не се държеше на краката си и трябваше да постъпи в болница, от където и не излезна “, споделя Адриан.

Гийермо е умрял в болничното заведение „ Нуестра сеньора де Грасия “ в Сарагоса. 42-ма здравни служащи, които са били в контакт с умрелия, е трябвало да бъдат краткотрайно отстранени от работа, с цел да се избегне разпространяването на болестта.

„ Както членовете на фамилията, по този начин и лекарите знаехме, че не става дума за елементарна пневмония, а 48 часа преди гибелта му никой не подозираше, че може да е инфектиран с ковид. Чичо ми също беше изолиран в същата болница със признаци, сходни на тези на дядо ми. Леля ми също беше сложена под домашна карантина “, добави той.

„ Всички, които сме били в контакт с дядо ми, бяхме сложени под карантина. “

„ Нито един от нас не даде положителени резултати на тестванията, все пак ни сложиха под домашна карантина. Всеки ден ни се обаждаха и бяха доста деликатни с нас “, споделя Адриан. „ Сега продължаваме с нормалната рутина, само че сме по-предпазливи от всеки път. Знаем какво предизвиква тази болест “, споделя той.

Никой не знае по какъв начин се е заразил дядо му, споделя Адриан Аранда. „ Той живее на „ Пласа дел Пилар “ и всеки ден излиза на разходка. Ходи до базиликата, до централния пазар, до бара на бул. „ Сезар Аугусто “ … Предполага ме, че е бил в контакт с инфектиран задграничен екскурзиант “, прибавя той.

Тялото на Гийермо към този момент е кремирано и когато всичко това завърши, околните му ще могат да го изпратят уместно, споделя внукът му. Протоколът не разрешава в този случай да се вършат погребения, защото не се знае кой от членовете на фамилията е притежател на вируса.

Жителите на село Сиера де Луна към момента не могат да повярва какво се е случило. „ Гийермо бе мощен, работлив и доста почитан човек в селото “, споделя кметът Мария Луиза Наудин.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР