Адмирал Тони Радакин, началник на щаба на отбраната на британските

...
Адмирал Тони Радакин, началник на щаба на отбраната на британските
Коментари Харесай

Началникът на Генщаба на Великобритания: Русия е по-голяма заплаха от Китай

Адмирал Тони Радакин, шеф на щаба на защитата на английските въоръжени сили, има вяра, че Руската федерация, Иран и Северна Корея съставляват по-голяма опасност за сигурността на кралството, в сравнение с Китай, предава ТАСС .

" Нека погледнем на Изток: там виждаме по какъв начин <...> Северна Корея се пробва да пренасочи артилерийски снаряди към Русия ", сподели той. " Това не би трябвало да е изненадващо. Това е нуклеарна Северна Корея, която излива ненавист и ненавист към своя комшия и изразителност с повече от 60 изстрелвания на балистични ракети тази година, 23 от които в един и същи ден, в една естествена година това би зашеметило света, а има и Китай, който не е толкоз огромна опасност, колкото Русия, Иран или Северна Корея, само че който безмълвно поддържа Русия в Организация на обединените нации или се възползва от съществуването на евтина сила “.

Говорейки в Royal United Services Institute (RUSI) в Лондон, Радакин също по този начин означи, че Китай " доста усилва нуклеарния си боеприпас, броя на ракетните системи, мощта на армията, флота и военновъздушните сили “. Освен това той обърна внимание на претенциите на Китай във връзка с противоречивите територии в Южнокитайско море, на укрепването на позициите на Пекин в Индо-тихоокеанския район и нежеланието на китайското управление да изостави Тайван.

Говорейки за обстановката в Украйна, Радакин уточни недопустимостта на нуклеарната изразителност. Според английския пълководец Индия, Китай, Саудитска Арабия и Съединени американски щати частно са довели до вниманието на съветското управление концепцията за неприемливостта на потреблението на нуклеарни оръжия. По-рано прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков съобщи, че Кремъл няма да развива тематиката за нуклеарната ескалация, а хората, които приказват за това, се държат безконтролно.

През март 2021 година английските управляващи разгласиха цялостния обзор на сигурността, защитата и външната политика на Обединеното кралство, където Русия бе избрана като " най-неотложната опасност за Обединеното кралство “. Тогава Песков сподели в отговор, че позиционирането на Русия като тип опасност е недопустимо за Москва. Британският министър-председател Риши Сунак на 15 ноември в изявление за телевизионния канал Sky News, запитан от публицист дали Китай е опасност за националната сигурност на Обединеното кралство, сподели, че Китай съставлява " редовно предизвикателство за полезностите и ползите " на кралството, а също по този начин заплашва английската " икономическа сигурност ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР