Администрацията на турския президент отхвърли призивите за предсрочни избори, като

...
Администрацията на турския президент отхвърли призивите за предсрочни избори, като
Коментари Харесай

Ердоган отхвърли възможността за предсрочни президентски избори


Администрацията на турския президент отхвърли апелите за предварителни избори, като се чака президентският мандат на Реджеп Тайип Ердоган да продължи до 2028 година

На 31 март в Турция се организираха избори за локална власт. По предварителни данни опозиционната Републиканска национална партия (РНП) изпреварва ръководещата Партия на справедливостта и развиването (AKP) за първи път от 20 години. Опозиционните кметове на огромните градове – Анкара, Истанбул и Измир – резервираха постовете си след победи с разлика против своите съперници. Като причина за неуспеха на ръководещия екип специалисти показаха тежката икономическа обстановка в страната.

" Основното, което би трябвало да се подчертае, е, че президентската система не може да генерира електорални претенции към държавното управление и Народното събрание въз основа на резултатите от локалните избори. Дори в парламентарната система въпросът за въздействието на локалните избори върху общите избори се взема решение в извънредно редки случаи и да мислите, че подобен резултат ще има в президентската система, са единствено празни фантазии. Може би има хора, които мечтаят за сходни мечти, само че системата отхвърля сходни утешения “, написа в обществената мрежа X съветникът на турския водач Мехмет Учум.

Според него тези, които вършат калкулации за предварителни общи (президентски и парламентарни) избори въз основа на резултатите от вота на локално равнище, " не би трябвало да се пробват на вятъра ".

„ По време на четиригодишния интервал без избори, който ще продължи до 2028 година, Турция ще следва политика на промени във всички области. Президентът Ердоган ще води Турция към нови стадии според от вероятността за самостоятелна и мощна Турция. Никой не би трябвало да се съмнява в това.”, означи съветникът.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР