Администрацията на САЩ смята, че Китай и Съединените щати имат

...
Администрацията на САЩ смята, че Китай и Съединените щати имат
Коментари Харесай

Белият дом: САЩ и Китай имат „истинска възможност“ да поддържат стабилни отношения

Администрацията на Съединени американски щати счита, че Китай и Съединените щати имат " същинска опция " да поддържат постоянни двустранни връзки макар разликите си. Това съобщи асистент на президента на Съединени американски щати по националната сигурност Джейк Съливан на годишния конгрес по сигурността в Аспен (Колорадо).

„ Вярвам, че има същинска опция за поддържане на постоянни връзки, макар обстоятелството, че тези връзки явно са връзки на съперници, ще включват нашите дейности, които не харесват Пекин, и дейностите на Пекин, които ние не харесваме “, сподели съветникът на американския водач. В същото време той увери, че Вашингтон се стреми да предотврати " превръщането на конкуренцията в спор " в връзките с Пекин.

Съливан също беше помолен да обясни дали американската страна чака да продължи срещите си с китайския външен министър Цин Ган, който съгласно модератора не е бил виждан обществено от 26 дни. „ Ние в действителност не знаем. Всичко, което знаем, е, че държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен трябваше да се срещне с външния министър на КНР на неотдавнашната конференция на АСЕАН в Индонезия. Но в последна сметка той се срещна с ръководителя на офиса на Комисията по външните работи на Централния комитет на Китайската комунистическа партия Уанг И, тъй като Уанг И пристигна вместо външния министър. Нямаме друга информация по този въпрос “, сподели служителят на Белия дом.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР