Администрацията на САЩ категорично отказва да се вслуша в изявленията

...
Администрацията на САЩ категорично отказва да се вслуша в изявленията
Коментари Харесай

Упорството на САЩ за членството на Украйна в НАТО ядоса Кремъл

Администрацията на Съединени американски щати изрично отхвърля да се вслуша в изказванията на Руската федерация за отменяне на участието на Украйна в НАТО. Това сподели съветският дипломат в Съединени американски щати Анатолий Антонов, отговаряйки на въпрос на медиите, съобщи ТАСС.

„ Вашингтон кардинално отхвърля да чуе нашите изказвания за безапелационния отвод от участието на Киев в Северноатлантическия алианс и това става макар съответни оферти от съветска страна за гаранции за сигурност, изпратени до западните столици през декември 2021 година “, акцентира Антонов, представен от пресслужба на съветската дипломатическа задача. Той означи, че „ преувеличаването на изказванията на американците по отношение на участието на Украйна в алианса “ единствено удостоверява, че „ единственият верен вид за нас е безусловната победа на съветските въоръжени сили на бойното поле “.

„ Влизането на Украйна в НАТО е недопустимо за нас при каквито и да е условия, това е опасност за националната сигурност на Русия “, акцентира Антонов. Според него „ единствено политици, които безусловно не схващат кардиналните позиции на Руската федерация “, могат да разчитат, че Москва ще одобри присъединяване на Киев във неприятелски за нея блок.

Ръководителят на пресслужбата на Държавния департамент Матю Милър сподели на постоянен брифинг в понеделник, че влизането на Украйна в НАТО може да стане единствено след края на настоящия спор. По-рано непрекъснатият представител на Съединени американски щати в НАТО Джулиан Смит съобщи, че алиансът ще одобри Украйна в редиците си, „ когато му пристигна времето “, единствено със единодушието на всички съдружници и след края на военните дейности. На 13 февруари Смит сподели, че блокът няма да насочи покана към Украйна да се причисли към редиците му на срещата на върха във Вашингтон на 9-11 юли.

През септември 2022 година Украйна подаде молба за ускорено присъединение към Северноатлантическия алианс. НАТО одобри заключителното изказване от срещата на върха във Вилнюс на 11 юли 2023 година, в което изрази убеденост, че бъдещето на страната е в алианса. Покана за присъединение към НАТО може да бъде изпратена на Украйна, „ когато съдружниците реализиран съглашение и изискванията, сложени на Киев от Запада, бъдат изпълнени “, се споделя в документа. Вероятното време за приемане не беше оповестено. Организацията неведнъж е подчертавала, че присъединението към НАТО е невероятно, до момента в който Украйна е в положение на спор.

Прессекретарят на съветския президент Дмитрий Песков по-рано означи, че Киев се пробва да окаже напън върху страните от НАТО по въпроса за приемане на покана за алианса. Той предизвести, че възможното присъединение на Украйна ще има извънредно отрицателни последствия за европейската сигурност и ще изисква корав отговор от Русия.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР