Администрацията на президента на САЩ Доналд Тръмп планира да приватизира

...
Администрацията на президента на САЩ Доналд Тръмп планира да приватизира
Коментари Харесай

Тръмп иска да приватизира МКС


Администрацията на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп възнамерява да приватизира Международната галактическа станция (МКС) и да я трансформира в самобитно „ частно дружество на комерсиална основа “. Това оповестява в неделя вестник „ Вашингтон поуст “, който разполага със съответния план.

Вашингтон се приготвя да приключи финансирането на МКС през НАСА след 2024 година. Но няма желание да се отхвърля от орбиталната станция и създава проект, който може да я изведе от държавния бранш и да я прати в частни ръце.

„ Решението да се приключи директната федерална поддръжка за МКС към 2025 година не значи, че станцията ще бъде свалена от орбита до тогава. Напълно е допустимо (представители на съответния) индустриален бранш да могат да продължат да ръководят избрани детайли или функционалности на МКС в границите на бъдеща комерсиална платформа “, се споделя в документа. „ НАСА ще уголемява интернационалните и комерсиалните партньорства през идващите седем години, с цел да обезпечи непрестанен достъп на хора и наличието им на ниска околоземна орбита “.

В проектобюджета за 2019 финансова година (започва на 1 октомври в САЩ), който ще бъде оповестен в понеделник, администрацията желае 150 милиона $ за „ обезпечаване на развиването и определяне на търговски структури и благоприятни условия “ за по-нататъшна приватизация на МКС.

Тези проекти, съгласно изданието, на първо място останало ще се сблъскат с рецензия в Конгреса на Съединени американски щати, като се има поради, че Съединени американски щати са похарчили към 100 милиарда $ за построяването и употребата на станцията. Сега НАСА е в развой на проучване на опцията да се удължи експлоатационният период на МКС до 2028 година.

Експлоатацията на МКС в този момент коства на НАСА сред 3 и 4 милиарда $ годишно. /БГНЕС, ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР