Администрацията на президента на САЩ Джо Байдън въвежда временна забрана

...
Администрацията на президента на САЩ Джо Байдън въвежда временна забрана
Коментари Харесай

САЩ преустановяват продажбата на оръжие за Саудитска Арабия и ОАЕ

Администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън вкарва краткотрайна възбрана за продажба на оръжия и съоръжение на Саудитска Арабия и ОАЕ. Това оповестява " Уолстрийт джърнъл ", базирайки се на американски публични лица.

Според формалните лица администрацията на Байдън е решила да преразгледа продажбите на оръжие, утвърдени при някогашния президент Доналд Тръмп, по-конкретно продажбата на прецизни оръжия на Рияд и изтребители F-35 на ОАЕ.

" Държавният департамент краткотрайно прекратява осъществяването на някои незавършени военни доставки и продажби в границите на военни продажби в чужбина и директни търговски продажби, с цел да даде опция на новото управление да прегледа (продажбите, б. р.) ", се прецизира в изказване на представителя на Държавния департамент.

Говорителят на Държавния департамент не посочи кои съответни съглашения са прекратени.

По-рано " Ройтерс " заяви, базирайки се на източници, че ОАЕ са подписали съглашение със Съединени американски щати за придобиване на 50 изтребителя F-35 и 18 бойни безпилотни летателни апарата. Според източници съглашението е подписано на 20 януари, към час преди Джо Байдън да встъпи в служба като президент на Съединени американски щати.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР