Администрацията на президента на САЩ Джо Байдън ще предложи по-голямо

...
Администрацията на президента на САЩ Джо Байдън ще предложи по-голямо
Коментари Харесай

Байдън ще предложи по-високи данъци на най-богатите американци

Администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън ще предложи по-голямо облагане с налози на най-богатите американци в проектобюджета си за фискалната 2023 година, предадоха международните организации. Проектобюджетът ще бъде показан в понеделник, написа в. " Вашингтон пост ", представен от международните организации.

Предложението се назовава " Минимален налог върху приходите на милиардерите " и ще вземе на прицел най-богатите към 700 американци, като ще условие тези хора да заплащат минимум 20 % налог върху всички свои доходи.

" С този най-малък налог най-богатите американци няма да бъдат повече обект на данъчни ставки, които са по-ниски от тези на учителите или пожарникарите ", се споделя в изказване на Белия дом.

Новата мярка би трябвало да бъде утвърдена от Конгреса и може да донесе на хазната до 360 милиарда $ за 10 години.

Изследване на американската администрация сподели през есента, че 400 семейства на милиардери са платили приблизително единствено по 8,2 % налози върху приходите си сред 2010 и 2018 година, като този % неведнъж е под % върху приходите на доста американски семейства.

Ако новата мярка бъде призната, то да вземем за пример Илон Мъск, ръководителят на " Тесла " и най-богатият човек в света, ще би трябвало да заплаща 50 милиарда $ спомагателни налози. А създателят на " Амазон " Джеф Безос ще би трябвало да заплаща към 35 милиарда $ повече налози, съгласно изчисленията на икономиста от Университета Бъркли в Калифорния Гейбриъл Цукман.

БТА
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР