Администрацията на президента на САЩ Джо Байдън обяви, че затяга

...
Администрацията на президента на САЩ Джо Байдън обяви, че затяга
Коментари Харесай

Байдън затяга мерките за продажби на оръжия

Администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън разгласи, че стяга регулациите в търговията с огнестрелни оръжия, като задължава продавачите да ревизират профилите на купувачите, съобщи Франс прес.

Правилата, оповестени от министерството на правораздаването, имат за цел да отстранят пропуските в закона, признат през юни 2022 година след поредност от смъртоносни стрелби.

Правилата имат за цел да изяснят определението за лица, " участващи в търговията " с оръжие, да задължат продавачите да придобият лиценз и по този метод да ги задължат да ревизират престъпния и психологическия профил на своите купувачи.

Те също по този начин ускоряват контрола върху търговията с колекционерски оръжия и на доктрина дават опция на държавното управление да наблюдава по-добре придвижването на регистрирани оръжия от един притежател към различен.

" Това е въпрос на здрав разсъдък, тъй като знаем, че инспекциите на предишното на даден човек са един от най-хубавите налични принадлежности за попречване на попадането на рискови оръжия в ръцете на нарушители ", съобщи говорителката на Белия дом Карин Жан-Пиер.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР