Администрацията на президента Доналд Тръмп планира да отклони допълнителни 7,2

...
Администрацията на президента Доналд Тръмп планира да отклони допълнителни 7,2
Коментари Харесай

Тръмп влага нови $7,2 млрд в стената по границата с Мексико

Администрацията на президента Доналд Тръмп възнамерява да отклони спомагателни 7,2 милиарда $ от финансирането за Пентагона за построяването на стената на границата с Мексико през 2020 година

Това разкри в. " Вашингтон пост ".

Според вътрешни данни, средства за военно строителство и пари за битка с опиатите ще бъдат употребявани, с цел да се завършат 885 благи нови огради. Те би трябвало да са подготвени до пролетта на тази година.

Миналата година Тръмп отклони 2,5 милиарда $ от средствата на Пентагона към граничната стена. Решенията за средствата бяха оспорвани и пред съда, защото решението на администрацията да заобиколи Конгреса в обезпечаването на средствата за стената " не съответствува с правилата на изначалното разделяне на управляващите, датиращи от най-ранните дни на нашата република ".

Инфраструктурният обект беше едно от огромните му обещания по време на президентската му акция. Демократическата партия е изрично срещу градежа по южната граница.

Стената ще бъде издигната по границата на щатите Калифорния, Аризона и Ню Мексико. Очакванията са оборудването да коства над 23 милиарда $. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР