Администрацията на президента Джо Байдън постепенно смекчава позицията си за

...
Администрацията на президента Джо Байдън постепенно смекчава позицията си за
Коментари Харесай

Ню Йорк таймс: САЩ вече не изключват помощ за Украйна срещу Крим

Администрацията на президента Джо Байдън последователно смекчава позицията си за даване на Украйна на оръжия за нанасяне на удари по цели на анексирания Кримски полуостров. Това пише на базата на диалози с представители на администрацията в. " Ню Йорк таймс ", съгласно който дългото слагане под въпрос на целесъобразността на такива удари отстъпва място на друга концепция: в случай че Киев може да внуши у Москва чувството за риск от загуба на надзор над Крим, това ще усъвършенства позицията му по време на възможни договаряния.
След продължаващ месец разговор Съединени американски щати, наподобява, стартира да отстъпва, че на Киев би трябвало да му се дадат тези качества, даже те да основават риск от ескалация, съгласно поискали да запазят анонимност събеседници от администрацията.

Крим, овладян и анексиран от Русия през 2014 година, бе основен за завземането на територии в Южна Украйна с началото на войната на 24 февруари предходната година. Киев се притеснява, че не би се справил с дълготраен спор, в който Русия продължава да обстрелва украински градове, по тази причина не вижда различен избор с изключение на да нападна Крим, споделя почитан представител на американската администрация за " Ню Йорк таймс ".
От една страна, Съединени американски щати от години упорстват, че няма смяна в позицията им и полуостровът принадлежи на Украйна, само че, от друга, дълго слагат изгодата от офанзиви против него под въпрос в хода на войната. Освен хипотезата, че те биха дали на Украйна коз в договарянията, напоследък се появява и още едно събитие: опасенията, че Кремъл ще отвърне с тактическо нуклеарно оръжие, понижават, въпреки рискът да остава. Украйна към този момент нанесе (макар и да не признава повечето) редица удари по Крим, без това да провокира тежък отговор. Независимо от това съществува и рискът удари по Крим да втвърдят съветската поддръжка за войната, продължава изданието.
Нещо повече, удари в тила на силите, идващи от Крим, може съществено да попречат на всякаква съветска атака, съгласно съсебедниците на американската медия. " Без Крим всичко се разпада ", представена е Евелин Фаркаш, най-високопоставеният чиновник на Пентагона за Украйна от времето на администрацията на Барак Обама.

Каквото и решение да се вземе, новото мислене за Крим демонстрира пътя, изминат от администрацията на Байдън от началото на войната: първоначално Белият дом бе внимателен даже в потвържденията, че са изпратени ракети Stinger към Украйна.
Предоставянето на машини на пехотата Bradley, които могат да поразяват съветските танкове, до момента в който транспортират военни към окупирания юг и югоизток приближи Съединени американски щати до въпросната смяна в позицията. Те могат да са изключително значими в комбинацията с аналогични френски и немски машини и с доказаните английски доставки на танкове. Може да се намерения и по какъв начин да се употребяват наличните реактивни системи за залпов огън HIMARS, които трансформираха салдото на силите на юг през лятото и способстваха за спирането на снабдителните линии и изтеглянето на руснаците от Херсон.
Според " Ню Йорк таймс " в същото време помощта за Украйна в сходни офанзиви не би била в доставянето на далекобойни оръжия - в това число тъй като администрацията продължава да не счита, че Украйна е в положение да завземе Крим.
Засега Съединени американски щати дават индикации, че таман тази позиция им не се е изменила: в сряда след обяд заместник-министърът на защитата Колин Кал заяви, че Вашингтон е решил към този момент да не дава желаните от месеци от Украйна далекобойни ракети АТАСМS към този миг, защото и без тях " украинците могат да трансформират динамичността на бойното поле и да реализират вида резултати, които желаят, с цел да изтикат руснаците ".
Кал, който изненадващо дойде в Украйна преди дни, сподели и че сходен ход " не си коства " за момента съгласно оценката на страната, само че това може да се промени. " Мислим, че има други качества " за поразяване на цели, сподели той. Попитан дали се притеснява, че Украйна може да употребява далекобойни системи като ATACMS за удари против Русия, той споделя, че украинците вземат решение сами, само че американската политика е да не се основава опция за такива дейности. Заради сложната поддръжка Пентагонът не е подготвен да даде даже танкове " Ейбрамс " (условие, което съгласно немски медии ще сложи канцлерът Олаф Шолц, с цел да се съгласи на изпращане на танкове " Леопард " от няколко европейски страни ".
Според критици на политиката на Съединени американски щати методът дава на съветската войска леговище, от което умерено да нападна Украйна. Сред тях " Ню Йорк таймс " цитира Филип Брийдлав, който ръководеше командването на НАТО за Европа през 2014 г:
В общи линии сме наложили граници на Украйна, споделили сме ѝ: тази война ще се води на ваша почва, а не на съветска. Да се даде на Русия безвреден кей, от който да се бори, без боязън от последствия, е безусловно неуместно. Няма логичност от военна позиция, казва Филип Брийдлав, някогашен главнокомандващ на силите на НАТО в Европа.
 
Източник:
 
 
 
22 Яну 2023104821 Яну 2023124920 Яну 2023425019 Яну 2023165918 Яну 2023394118 Яну 20232285КоментариЯвно всичко19 Яну 2023 18:57ч.
върви от зле на по зле за американците. Времето изтича из под пръстите им като пясък. Мръсници и страхливци. Товс съставлява американският хайлайф. Искат 3 международна война, ще я получат.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Така е, времето работи против САЩ19 Яну 2023 19:11ч.
По-точно против стопаните на ФЕД и Уолстрийт. Хак им е.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Дааа, светът (какъвто го знаем) СВЪРШВА!19 Яну 2023 19:30ч.
Клиничната психиятрия дефинира склонността към самоубийство като болестно положение на живия организъм, което е с съдбовен излаз за последния... Особено откакто Путин си отработи и Посейдон, и Сармат, а няколко Циркона към този момент плават към крайбрежията на Сатанинските Американски Щати... Поне да не зачерняха бъдешето на комшиите си от Южна Америка?!! Да имаш нуклеарно пепелище даже на 1000км по никакъв начин не е здравословно - в Съединени американски щати има 100 нуклеарни реактора, които съдържат материал за замърсяване за доста години напред.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати умен19 Яну 2023 19:34ч.
здрав разсъдък не може да одобри болните брътвежи на заболели хора.Касъв Крим какви 5 лв. бълнуват.Не виждат ли скоро Ненката няма да я има.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Виктор19 Яну 2023 19:59ч.
Както сподели Стрелков, " ПАРТНЁРЫ ВСЁ ДАДУТ ", руснаците в този момент това което не можаха да свършат за 10 месеца, би трябвало да го свършат за един, преди да пристигна АТАКАМС установките... Щом Вучич и иранците дипломатично обръщат тил, нещата са на зле!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати И какво толкоз ще стане, като дойдат " АТАКМС установките " 19 Яну 2023 20:52ч.
Русия ще капитулира от през днешния ден за на следващия ден заради американските (по калпави) аналози на изчерпалите се руски Точка-У? Айде стига паникьорщина.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Бай Тръмп19 Яну 2023 20:00ч.
Много вярна ще излезе максимата, че когато Господ желае да затрие някой първо му взема акъла.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Ст. Л. Костов19 Яну 2023 20:15ч.
Баси фотографията - тоя до деменцията плаче или заваравят в близост по влеме на фотографията!?
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Ким Чен Ун19 Яну 2023 20:21ч.
Ми откакто се изсулихте позорно от Херсон е доста разумно.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Кое ти е разумно бе, жертво на демократическото " обучение "?19 Яну 2023 20:55ч.
Не знаеш още на кой свят живееш, тръгнал си да се изхождаш пред хора. Потренирай малко пред сектата на психопатите в " Дневник " първо.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Пор Ошенко19 Яну 2023 20:44ч.
От заглавието се излиза, че сащ към този момент желаят Крим против своята помощ за укрите!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Съединени американски щати ще бъдат на повече елементи разграничени, от колкото елементи на Съюз на съветските социалистически републики ще останат отвън Русия19 Яну 2023 20:57ч.
И това ще се случи още при нашия живот.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Това с " съветските танкове, до момента в който транспортират военни " 19 Яну 2023 20:57ч.
го поправихте, ха в този момент поправете и недосмислицата: " Съединени американски щати към този момент не изключват помощ за Украйна против Крим ". Оригиналното заглавие е: " U.S. Warms to Helping Ukraine Target Crimea ".
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Затова рашистите започнаха да разполагат от ден на ден Противовъздушна отбрана и ПРО по покривите на постройките в Москва19 Яну 2023 21:34ч.
https://t.me/news_sirena/9982
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати...19 Яну 2023 21:36ч.
https://t.me/m0sc0wcalling/18386
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати о, жертво на плоска пропаганда20 Яну 2023 13:58ч.
Толкова ли си безумен бе, шаране?!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Su3821 Яну 2023 11:47ч.
Това значи, че Русия възприема изцяло съществено тази война. Че ще има жертви от нейна страна и че това е екзистенциално. А нали знаете, какво правиш човек, опрян до стената? Е, още не е напълно по този начин, само че се работи по въпроса. Решението може да бъде единствено едно - СТРАТЕГИЧЕСКИ нуклеарни удари по същинските центрове на взимане на решения. Нали разбирате, какво значи това? Смятам, че вашите куратори са изцяло наясно, само че си мислят, че това няма да стане. Че руснаците ще играят по техните правила и ще се заглавичкват с украинците и няма да ги закачат. Не бил лежащ на тази кълка...
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Луй XIV19 Яну 2023 21:38ч.
Toва ми звучи като покана руснаците да приключат с украйна задоволително бързо
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Така е Луи,19 Яну 2023 22:11ч.
При шаха, когато съперникът ти те поканва да направиш някакъв ход, не би трябвало да го правиш, нали! Изчакваш или правиш тъкмо противоположното.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Измамата зад одата на радостта19 Яну 2023 22:24ч.
Нато стартира третата международна война. Ядрените удари стават последователно неизбежни.Въпрос на време е да се унищожи европа и англосаксите. Може би нещо да остане от Азия, Сибир и Африка. Може би. Това е бъдещето,това се евроценностите,това е нато идиотизма!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Искам да видя физиономиите19 Яну 2023 22:58ч.
на нашите зелени чорапи путинисти, когато ракетите почнат да падат по обекти във и към Москва и съветската войска се изсули от Крим.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Ти си тежък случай, моето момиче. Ще ти се наложи да прекараш доста години в профилирания санаториум за лекуване на евроатлантизъм19 Яну 2023 23:51ч.
Който чака теб и родата ти на един гиздав дунавски остров.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Путин20 Яну 2023 0:19ч.
Добре, ще ви дам Крим, само че си желая съветските владения от Аляска до Калифорния (форт Росс). Освен това — ще разделяме по равно Антарктида. Но след това да не зароните два реда сълзи (и два сополи), когато Турция си изиска на собствен ред Крим, тъй като там е било Отоманската Империя преди поредицата руско-турски войни за Крим. Не е по никакъв начин ясно какво търсят украинците в Крим. Виж, за американците разбирам — те считат, че всичко, което се намира на нашата планета е тяхно. Ще не престават да живеят с тази заблуда, до деня в който Вашингтон-сити, Ню-Йорк, Лос Анджелиз, Сейнт Люиз и Солт Лейк Сити осъмнат обезлюдени от една взаимна Руско-Китайска атака.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Н.Н.20 Яну 2023 4:25ч.
Да забележим в този момент обстоятелствата. 1) Русия не обстрелваше с ракети западна Украйна, което даже докара до редица изявления, че им били " свършили ракетите ", 2) Украинците взривиха Кримския мост, 3) Русия назначи военачалник Суровикин, прочут като военачалник Армагедон отпред на цялата интервенция, стартира да обстрелва цяла Украйна с ракети, срина им енергийната инфраструктура, остави милиони украинци на мрачно и студено. 4) Изводът, оповестен в евроатлантическите медии: " Украйна към този момент нанесе редица удари по Крим, без това да провокира тежък отговор. "
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати брийди драпа за война20 Яну 2023 6:09ч.
Не дай, боже, ще я получи.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ДО ВСИЧКИ ПРИКАЗЛИВЦИ ТРОЛОВЕ НА ТОЗИ САЙТ:20 Яну 2023 13:44ч.
Войната ескалира, умници! Това е единственото, което би трябвало да бъде взето под внимание четейки тази публикация. Вашите спонсори предвижват войната към вашите домове и деца. Може да продължавате с безсмислените си хрумвания на русофоби, анти-путиновци и прочие Рано или късно ще се осъзнаете, че са ви изпратили в трета глуха и са приспали инстикта ви на мъже и бойци. Този миг идва.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Просто е!20 Яну 2023 13:56ч.
Ударете Крим и в момент Киев се изпарява... а след него и останалото. Кое не разбирате?
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Su3821 Яну 2023 12:03ч.
Е, нали това желаят? След нас и потоп...
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Читател23 Яну 2023 11:35ч.
Дъртиян Джо си изживял годините,за младште не му е на дядовия.Дано Господ помогне на днешните страдащи хора и на тия,които дъртият се гласи да стори зло.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани22 Яну 2023166911 Яну 2023148019 Яну 202366628 Дек 20221061
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР