Администрацията на новия американски президент Джо Байдън обяви подкрепата си

...
Администрацията на новия американски президент Джо Байдън обяви подкрепата си
Коментари Харесай

Нигерийка ще бъде първата жена начело на Световната търговска организация

Администрацията на новия американски президент Джо Байдън разгласи поддръжката си за някогашния финансов министър на Нигерия Нгози Оконджо да заеме позицията на ръководител на Световната комерсиална организация, съобщи Би Би Си.

По този метод организацията най-сетне скоро ще има своя нов началник. Предишният президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп блокира избирането на нов ръководител на СТО. През октомври 2020 година бе обявено, че всички 164 члена на организацията са подкрепили Оконджо, без един.

Оконджо ще е първата жена и първият човек от Африка отпред на организацията. Другият претендент също беше жена – южнокорейката Йоо Мън Хи. Последната сама отдръпна кандидатурата си, като беше поздравена за работата си от Оконджо, която добави, че ще чака да работи отпред на СТО в съдействие с Мън Хи.

Сред най-важните задания на СТО са възобновяване на доверието сред главните интернационалните водачи в световната търговия, както и уреждането на разногласия като този сред водещите производители на самолети Boeing и Airbus.

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР