САЩ разширяват украинската имиграционна програма до 167 000 нови потенциални кандидати

...
Администрацията на Байдън в петък разшири програмата за облекчаване на
Коментари Харесай

Администрацията на Байдън в петък разшири програмата за облекчаване на имиграцията за украинци в САЩ, заявявайки, че продължаващата война на Украйна с Русия оправдава предлагането на временна правна защита на десетки хиляди допълнителни потенциални кандидати.

Министерството на вътрешната сигурност заяви, че ще позволи на още 166 700 украинци в САЩ да кандидатстват за временен защитен статут или TPS, програма за облекчаване на имиграцията, която позволява на мигранти от засегнати от криза страни да получат разрешителни за работа и защити при депортиране.

Администрацията на Байдън за първи път създаде TPS програма за украинци през пролетта на 2022 г., скоро след като руските сили нахлуха в Украйна. Войната е най-големият конвенционален конфликт в Европа след Втората световна война и инвазията предизвика масово изселване на милиони украински бежанци, повечето от които жени и деца.

описва множество сериозни нарушения на правата на човека в Мавритания, включително продължаваща употреба на робството, гениталното осакатяване на жени и насилието, насочено към малцинствата.

Местните лидери в Ню Йорк и други градове, които се борят да приютят мигранти, бяха особено гласови в настояването за разширяване на програмите TPS за Никарагуа и Венецуела. Те казаха, че подобни ходове ще позволят на стотиците хиляди мигранти от онези страни, които са влезли в САЩ по южната граница през последните две години, да работят законно и да се самоиздържат.

Но Байдън администрацията не е склонна да разшири програмите TPS за Никарагуа и Венецуела поради опасения, че подобни ходове могат да действат като „притегателни фактори“, които стимулират мигрантите от тези страни да пресичат южната граница нелегално, казаха настоящи и бивши служители на САЩ пред CBS News.

„Департаментът редовно наблюдава условията в страната и се консултира с други подходящи правителствени агенции, за да определи дали обозначението на TPS е оправдано“, се казва в изявление на DHS. „Департаментът няма нищо конкретно за споделяне относно състоянието на тези съображения за която и да е конкретна страна.“

Андреа Флорес, бивш служител по имиграцията в администрацията на Байдън, който напусна Белия дом през есента на 2021 г., каза беше „поразително“, че програмата TPS за Украйна беше разширена, докато тези за други страни не бяха.

„Стъпките на президента Байдън да попречи на украинците да идват на границата, предпазвайки ги от депортиране и даването им навременно разрешение за работа е мощен пример за това какво повече може да се направи в момента за други групи от населението, включително венецуелци, никарагуанци [и] мавританци“, каза Флорес.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР