Администрацията на американския президент Доналд Тръмп продължава опитите да убеди

...
Администрацията на американския президент Доналд Тръмп продължава опитите да убеди
Коментари Харесай

САЩ отново се обявиха срещу Северен поток 2

Администрацията на американския президент Доналд Тръмп продължава опитите да убеди своите съдружници в Европа да се откажат от проектите си за строителство на газопровода " Северен поток 2 ". Това съобщи държавният секретар Майкъл Помпео пред Сената на Съединени американски щати, съобщи БГНЕС.

" Ние сме интензивно ангажирани в напъните да бъдат уверени европейските държавни управления и компании, че усилването на зависимостта от Русия в региона на енергетиката е несъвместимо с това, което се опитваме да реализираме, противодействайки на Русия ", сподели той.

Помпео счита, че реализирането на проектите за строителство на " Северен поток 2 " ще даде на руснаците още по-големи благоприятни условия за оказване на политическо въздействие на всички страни в Европа.

Припомняме, че Германия към този момент издаде всички разрешителни за прокарването на тръбата, само че към този момент огромната спънка е Дания. Маршрутът на газопровода минава през датски териториални води в Балтийско море и към този момент Копенхаген не бърза с предоставяне на позволение.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР