Администрацията и институциите трябва да бъдат партньори на малкия и

...
Администрацията и институциите трябва да бъдат партньори на малкия и
Коментари Харесай

Институциите не трябва да са преграда за малкия и средния бизнес, подчерта президентът

Администрацията и институциите би трябвало да бъдат сътрудници на дребния и междинния бизнес, а не бариера. Това сподели президентът Румен Радев по време на връчването на премиите "Златна мартеница ". Държавният глава акцентира, че дребният и междинният бизнес имат сътрудник в лицето на президентската институция.

"Светът се трансформира в спортна сцена, където се вихри жестока конкуренция ", регистрира Радев и посочи, че късмет имат единствено тези, които развиват действителна, родна стопанска система с одобрени марки, с високо качество и тези, които съумяват да увлекат огромна част от обществото да бъде дейна. Според него бъдещето е на тези, които са бързи и гъвкави, а дребният и междинният бизнес е точно подобен, само че се нуждае и от плодотворни условия, с цел да възвърне капацитета си.

"Това значи и транспарантна, и предвидима нормативна среда, а не закони, които да се одобряват зад тила и на бизнеса, и на нашето общество. Това значи равни условия и за огромните, и за дребните. Това значи доста по-улеснени и бързи процедури за откриване на бизнес ", уточни Радев.

"Искам да ви поздравя, че вие в действителност постигате триумф. Това е доказателство, че българският бизнес има късмет, има бъдеще, има здрава основа ", означи президентът.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР