Административният съд във Видин отхвърли жалбата на Милчо Лалов Въков,

...
Административният съд във Видин отхвърли жалбата на Милчо Лалов Въков,
Коментари Харесай

Административният съд във Видин отхвърли жалбата на Милчо Лалов за изборите в Брегово

Административният съд във Видин отхвърли жалбата на Милчо Лалов Въков, претендент за кмет на община Брегово за изборите за кмет и общински съветници извършени на 27.10.2019 година. Основно и само изказване за нарушаване на изборния развой посочено в жалбата, е че оповестените за недействителни бюлетини са в действителност действителни и те са задоволителни за спечелването на избора на първия тур от оспорващия решението на общинска изборна комисия Брегово.
След осъществените правосъдно техническа и математическа експертизи, се удостоверява, че оспорените 78 бюлетини, броени в интерес на жалбоподателя, не трансформират резултата от избора на първи тур в изборния ден. Недоказано остана и изказванието за попълнени празни бюлетини с изчезващо мастило– 64 броя.
От събраните по делото доказателства, се постанова извода, че при провеждането на избор за кмет на община Брегово не са били позволени основни нарушавания на изборния развой, които да доведат до избирателен резултат, друг от оповестения в оспорваното решение.
В решението на съда се показва, че жалбата е неоснователна, обжалвания акт е закономерен и като подобен Административен съд Видин, следва да удостовери решението на ОИК-Брегово за установяване на резултатите от изборите за кмет на общината.
Решението предстои на обжалване пред Върховен административен съд в седемдневен период, прецизират от Административния съд във Видин.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР