Административният съд във Велико Търново лично ще брои недействителните бюлетини

...
Административният съд във Велико Търново лично ще брои недействителните бюлетини
Коментари Харесай

Съдът във Велико Търново лично ще брои недействителните бюлетини в Горна Оряховица

Административният съд във Велико Търново персонално ще брои недействителните бюлетини от избора на общински съветници в Горна Оряховица. Делото за анулиране е по тъжба на Българска социалистическа партия.

Съдията по делото Ивелина Янева съобщи, че желае персонално да брои недействителните бюлетини от избора на общински съветници в Горна Оряховица.



Нито един от новоизбраните 33 съветници не се яви на делото за анулиране на изборите, поради полагането на клетва.

Българска социалистическа партия оспорва разпределението на квотите в Общинския съвет на база огромния брой недействителни бюлетини в 55 градски секции, уточни юрист Нели Паличева: "Сега при преброяването се надяваме да се разбере има ли такава и каква е разликата ".

Крум Зарков: Българска социалистическа партия направи пробив на изборите, макар репресиите

До края на деня Общинската изборна комисия в Горна Оряховица би трябвало да отвори чувалите с бюлетините и да извади недействителните, които на следващия ден да бъдат занесени в съда. Председателят на комисията Иван Илиев съобщи: "Становището на ОИК е, че е неоснователна жалбата, няма нарушавания на Изборния кодекс ".



Българска социалистическа партия апелира и избора на кмет на Горна Оряховица. Предстои насрочване на делото, отбелязва БНР.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР