Административният съд в София е спрял предварителното изпълнение на заповедта

...
Административният съд в София е спрял предварителното изпълнение на заповедта
Коментари Харесай

Съд реши срещу гоненето на "Евролаб 2011" от "Капитан Андреево", фирмата още правила проби

Административният съд в София е спрял предварителното осъществяване на заповедта на регионалния шеф на Хасково Минко Ангелов за освобождение от компанията " Евролаб 2011 " на държавните пространства на граничен пункт " Капитан Андреево ". В четвъртък, 2 март, от границата вътрешният министър Иван Демерджиев обаче, като за спазването им на място отговаряха полицейски сили. е от 28 февруари, като те в интерес на компанията.

Става дума за шест пространства, наети в края на 2021 година с десетгодишен контракт, подписан оттогава краткотрайно изпълнаващия длъжността ръководител на Агенцията по сигурност на храните Николай Роснев, назначен при ръководството на ГЕРБ. В тях е оборудвана лаборатория за осъществяване на фитосанитарния надзор на влизащите в страната плодове и зеленчуци. и по информация от редица представители на постоянната и след това служебната власт, както и, се прави само в държавна лаборатория в София.

Съдът се базира на информация от сдружението, че прави две икономически действия.

" На първо място стопанисва акредитирана от изпълнителния шеф на БАБХ лаборатория, в която се правят в детайли посочени действия. При осъществяване на оспорения акт страната ще бъде лишена от явен бърз, ефикасен и прецизен надзор на границата с Турция, защото обработването на пробите би отнемало към 24 часа, вместо досегашните 2 часа и би ставало на по-висока цена ", написа в решението.

По мотив другата стопанска активност се сочи, че сдружението има контракти с 400 задгранични лица - превозвачи, на които прави активност на оператор.

" В изземваните пространства се съхранява документите по отношение на обработените колета, като при авансово осъществяване на заповедта може да се стигне до загуба на документи, доколкото ще е належащо физическото им пренасяне на друго място. Отделно, това ще блокира работата за следващ път на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ", доколкото сдружението ще бъде лишено от място, на което да прави активността си, което ще затрудни над 90 % от превозвачите ", написа съдът.

Съдебният състав намира, че предварителното осъществяване на заповедта би предизвикало на оспорващото сдружение обилни и мъчно поправими вреди, които по значителност са противопоставими на публичния интерес. Допълнено е, че с осъществяването на заповедта в действителност би се прекратила активността на сдружението, която се прави в постройките, които се изземват. Съдът намира за основателни и доводите, че преустановяване на активността на сдружението и невъзможността да се извършват подписаните контракти, с изключение на неизбежни загуби за него като страна по контракт, би блокирало работата на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ". Освен това е открито, че в постройките, предмет на оспорената заповед, е ситуирана забележителна техника, изнасянето на която и съхранението й до привършване на производството по актуалното дело доста би затруднило сдружението.

В решението на съда е посочено, че настояването е в детайли стимулирано, като в същото се сочи, че позволеното авансово осъществяване не е в държавен и публичен интерес, а го поврежда. От него ще настъпят трайни вреди за компанията, които даже след това по някакъв метод да бъдат обезщетени, ще са в извънредно огромни размери и ще бъдат платени от държавния бюджет.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР