Административният съд в Кюстендил постанови окончателно решение, с което потвърди

...
Административният съд в Кюстендил постанови окончателно решение, с което потвърди
Коментари Харесай

100 000 лв. глоба за ТЕЦ Бобов дол“ заради замърсяване

Административният съд в Кюстендил постанови дефинитивно решение, с което удостовери открито нарушаване от страна на Топлоелектрическа централа " Бобов дол ".

Въз основа на събитията е формиран акт и издадено наказателно разпореждане, оспорено от Топлоелектрическа централа „ Бобов дол “ пред районния съд в Дупница. Съдът е отменил наказателното разпореждане.

Това е дало право на шефа на Регионална ревизия по околната среда и водите да апелира пред Административен съд-Кюстендил, който от своя страна анулира решението на дупнишките магистрати.

Наказателното разпореждане е изменено и вместо санкция от 190 000 лв., централата би трябвало да заплати санкция от 100 000 лв..

В РИОСВ-София е подаден сигнал за съществуване на миризма на сяра и прах в село Големо село от активността на централата. На 17 февруари 2022 година е осъществена инспекция от страна на чиновници на инспекцията.

Резултатът от инспекцията демонстрира, че енергиен казан №1 и енергиен казан №3 са в употреба, а при осъществения обход на индустриалната площадка са открити излъчвания на прахообразни субстанции, образувани от работещото сложно роторно оборудване и багери на открития въглищен склад. 

Сочи се, че посредством КРС се реализира превозване на въглища към работещите котли от открития въглищен склад, а образуваните от активността излъчвания вятърът насочва към село Големо село.  
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР