Административният съд в град Кюстендил окончателно потвърди наложената имуществена санкция

...
Административният съд в град Кюстендил окончателно потвърди наложената имуществена санкция
Коментари Харесай

Поредна наложена санкция на ТЕЦ ,,Бобов дол” в размер на 100 000 лв.

Административният съд в град Кюстендил дефинитивно удостовери наложената имуществена глоба на Топлоелектрическа централа,,Бобов дол ” АД, която е в размер на 100 000 лева Това оповестиха от пресцентъра на Регионална инспекция за опазване на околната среда - София.

Наказателното разпореждане на шефа на Регионална инспекция за опазване на околната среда – София е във връзка със формиран акт за установено нарушаване по Закона за запазване на околната среда, след осъществена през март 2022 година изключителна инспекция.

При нея е открито, че сдружението не е изпълнило наложително изискване по сложно позволение , вследствие на което не са подхванати ограничения за ограничение на излъчванията на прахообразни субстанции в сходство с условията на Наредбата за правила за възможни излъчвания на нездравословни субстанции, изпускани в атмосферата от обекти и действия с неподвижни източници на излъчвания.

От началото на 2022 година до момента съдът е удостоверил наложени имуществени наказания на Топлоелектрическа централа Бобов дол, в размер на 704 000 лева
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР