Административният съд София-град отсъди НАП, заради техния отказ да предоставят

...
Административният съд София-град отсъди НАП, заради техния отказ да предоставят
Коментари Харесай

Съдът задължи НАП да каже колко пари е събрала от хазарта

Административният съд София-град отсъди Национална агенция за приходите, поради техния отвод да дават социална информация какви такси е събирала Държавна комисията по хазарт (сега НАП) от такси и вноски на уредници на хазартни игри. Това заяви ръководителят на женската организация на ДСБ Кристина Петкова във своя Фейсбук.
" Съдът счете, че Национална агенция за приходите е органът, който нормативно е длъжен да основава и съхранява желаната информация, заради което не може заявката да се препраща на различен орган. В този смисъл, задълженият индивид разполага с поисканата информация и е длъжен да се произнесе с умишлен акт по реда на закона ", добавя тя.
В решението на съда се споделя още, че механически и организационни спънки не са съображение за отвод от даване на търсените данни.
Решението на административния съд е дефинитивно и Национална организация по приходите са задължени в 14-дневен период да дават желаната информация за размера на събраните такси по Закона за
хазарта.
" Очаквам административният орган да съблюдава закона и справедливия правосъден акт, с цел да разберем какви са в реалност постъпленията за хазната от уредниците на
хазартни игри от 2014-та година насам ", безапелационна е Петкова.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР