Административният съд София-град е отменил решението за отнемане на лиценза

...
Административният съд София-град е отменил решението за отнемане на лиценза
Коментари Харесай

Съдът отмени отнемането на лиценза на Еврофутбол

Административният съд София-град е отменил решението за лишаване на лиценза на " Еврофутбол ". Това заяви във фейсбук укриващият се в Дубай хазартен необут Васил Божков, против който има 18 обвинявания. Решението не е дефинитивно и може да се апелира пред Върховния административен съд. Според Божков обаче то е доказателство, че отнемането е незаконосъобразно и за следващ път демонстрира " методите за държавен обир ".

" Хунтата унищожи българска компания на четвърт век. Хиляди чиновници и сътрудници на " Еврофутбол " останаха без работа и приходи. Отговорността за това носи главно Владислав Иванов Горанов и директно подчинените му ДКХ и Национална агенция за приходите ", написа Божков.

Лиценз за 50 дни

Лицензът на компанията за спортни
залагания бе лишен за период от три месеца на 25 март. Преди това на компанията бе публикуван акт за дължими такси по Закона за хазарта в размер на 328 882 670, 98 лева Месец и половина по-рано " Еврофутбол " е получил нов, десетгодишен лиценз, а след връчването на акта за отговорностите от компанията са предложили поръчителство за вероятно бъдещо взимане, само че от Национална агенция за приходите не са го приели. Лицензът е лишен, въпреки че актът за определяне на отговорностите не е влезнал в действие. Той се апелира по друго дело, по което няма решение. Затова арбитър Луиза Христова анулира решението на Държавната комисия по хазарта (ДХК).

В решението си тя написа, че за дължимите суми е позволено авансово осъществяване. Това обаче не значи, че те в действителност се дължат на бюджета. Нещо повече – съгласно нея даже тези отговорности да бъдат събрани, те подлежат на връщане, в случай че след това съдът анулира акта. Това може да се направи посредством дело по Закона за отговорността на страната и общините за вреди.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР