Административните услуги с 10% по-евтини, ако са онлайнРегистрите само в

...
Административните услуги с 10% по-евтини, ако са онлайнРегистрите само в
Коментари Харесай

Махат стикерите за „Гражданска отговорност“

Административните услуги с 10% по-евтини, в случай че са онлайн
Регистрите единствено в електронен тип

Вкарват платени медиатори сред хората и служителите

Стикерите за платена застраховка „ Гражданска отговорност “ от предните стъкла на колите ще бъдат отстранени. Това плануват промени в Закона за електронното ръководство, които са импортирани от депутати в Народното събрание.

Всички подписани полици и сега са включени в електронен указател. Промените в закона плануват администрациите в страната да имат безвъзмезден достъп до всички регистри, както и да се забрани условието на стикери или други документи, които показват данни, които са налични в регистри. Така условието за слагане на стикери за „ Гражданска отговорност “ ще отпадне, а пътните служители на реда ще тябва да ревизират по номера дали колата има застраховка.

Всички регистри, които водят разрлични административни органи, ще би трябвало да бъдат единствено в електронен тип. А чиновниците на администрациите ще би трябвало да имат безвъзмезден достъп до регистрине, планува измененията.

С измененията в закона ще бъдат вкарани медиатори сред харата и компаниите от една страна и служителите от другата страна. Идеята е тези медиатори да получават 10% от таксите на администрациите за предоставяните от тях услуги. Промените плануват за услуги, които служителите дават онлайн, таксите да са най-малко с 10% по-ниски, като тази отстъпка да не надвишава 20 лева Само в обособени случаи Министерският съвет да може да дефинира по-големи понижения за онлайн услугите, оферират депутатите.

Същевременно измененията плануват да се даде опция медиатори да взимат пари от жители и компании и от тяхно име да подават онлайн документи до администрацията. В претекстовете към законопроекта особено е посочено, че медиаторите може да взимат разликата сред таксата на гише и таксата за електронно даване на услугата. Така хората и компаниите ще може да заплащат една и съща такса, в случай че отидат до гише на чиновника, или в случай че отидат до гише на медиатора и той от тяхно име подаде документите онлай. Специално обаче е посочено, че медиаторите може да взимат и по-висока такса, което действително ще оскъпи услугите за жителите.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР