Административни сгради на ВиК Хасково ще бъдат с ограничено електрозахранване

...
Административни сгради на ВиК Хасково ще бъдат с ограничено електрозахранване
Коментари Харесай

EVN дърпа шалтера на ВиК- Хасково заради борч от половин мил...

Административни здания на ВиК Хасково ще бъдат с лимитирано електрозахранване от 25 ноември заради просрочени отговорности от над половин милион лв. за доставена електрическа енергия. Мярката ще влезе в действие, ако до 23 ноември водното сдружение не се разплати, оповестиха от EVN Електроснабдяване, което е снабдител от последна инстанция.

Заплашени да останат без тока 9 административни обекта на водното сдружение - в Хасково, Симеоновград, Любимец, Ивайловград и Тополовград. Водоснабдяването няма да бъде наранено. Водното сдружение е осведомено за графика на изключване, тъй че да има опция да предприеме съответните ограничения за сигурност, прецизират от Енергото.

Като следваща мярка и при положение на липса на реакция за цялостно погашение на сумата за употребявана електрическа енергия, ЕVN Електроснабдяване-ДПИ ще бъде насила да пристъпи съобщи изключване и на други обекти на ВиК Хасково като касови салони, работилници и други.

До крайната мярка се стигна откакто не е открито решение и не е налице вдишване на явен ангажимент за покриване на отговорностите, както и за подсигуряване на средства за последващите отговорности за електрическа енергия на водното сдружение. Както и до момента, компанията продължава да осведоми за своите дейности кмета на община Хасково, регионалния шеф и ВиК Холдинг, принципал на ВиК Хасково, допълват от EVN.

ВиК Хасково се доставя с електрическа сила от EVN Електроснабдяване в качеството му на Доставчик от последна инстанция (ДПИ) oт август 2021 година Причината е преустановяване на контракта с дотогавашния снабдител на електрическа енергия от свободен пазар към водното сдружение, което по-късно не съумява да подписа контракт с нов снабдител от свободен пазар. Съгласно нормативната база следователно обектът се доставя от ДПИ, който доставя електрическа енергия на тези небитови клиенти, които не са избрали търговец на свободния пазар.

Вик Хасково срещна компликации със заплащането още за първата си фактура за август 2021 година към EVN Електроснабдяване. Тогава, отчитайки социална роля на водното сдружение за жителите на Хасково и района, ЕVN Електроснабдяване-ДПИ одобри да подписа конвенция за разсрочено заплащане на фактурата за август 2021 година

Следващата фактура за септември 2021 година с краен период за заплащане 25 октомври обаче беше платена единствено отчасти и със забавяне. След съблюдаване на всички заложени периоди за информиране, договаряния и предизвестие ЕVN Електроснабдяване-ДПИ беше насила да пристъпи към подаване на поръчка за ограничение на зареждането за здания на Вик Хасково от 25 ноември 2021 година

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР