Административен съд София-град отложи за началото на следващата година делото

...
Административен съд София-град отложи за началото на следващата година делото
Коментари Харесай

Съдът отложи за догодина делото на Григорова срещу избора на Терзиев за кмет на София

Административен съд София-град отсрочи за началото на идната година делото по жалбата на Ваня Григорова за изборните резултати на последните кметски избори.

Причината за отсроченото дело е, че към момента не е подготвена комплексната съдебно-техническа и икономическа експертиза, която съдът назначи.

Следващото съвещание е планувано за 19 януари 2014 година от 11:00 ч. Административният съд отхвърли жалбата на Григорова против Терзиев

“В 320 протокола са установени нарушавания с машинното гласоподаване, т.е. в към 20% от всички протоколи ”, сподели и Полина Витанова, ръководителят на ОИК-София. Тя разяснява, че съгласно нея решението на Общинската изборна комисия е вярно и законосъобразно. “ОИК не преброява и открива резултат, СИК-овете дефинират резултатите ”, разясни Витанова.

Вещи лица влизат в ЦИК, с цел да ревизират на място протоколите от балотажа на 5 ноември. Целта е да се откри дали и какъв брой протокола от секционните изборни комисии са били комплицирани поради проблем с машинния избор, реши  Административният съд. Показания даде и член на секционна комисия, който изясни, че през целия ден е имало механически проблеми, предава БГНЕС. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР