Административен съд на Пловдив поряза паркирането пред домовете по новата

...
Административен съд на Пловдив поряза паркирането пред домовете по новата
Коментари Харесай

Съдът поряза платеното паркиране пред домовете, Общината ще обжалва!

Административен съд на Пловдив поряза паркирането пред домовете по новата разпоредба на Община Пловдив, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg. Според магистратите оспореният параграф от Наредбата за изменение и допълнение на Наредбата за реда и изискванията за издаване на позволение за прилагане на място общинска благосъстоятелност на територията на Пловдив е признат при значително нарушаване на административно-производствените правила и следва да бъде анулиран.
Мотивите:

"В случая неналичието на каквито и да е съответни претекстове за нуждата от приемане на процесните промени и допълнения в Наредбата не дава опция на съда да извърши в цялост надзор за правомерност на процесната част от този нормативен акт с локално значение. При състояние, че се приема напълно нова процедура за издаване на позволение за прилагане на общинско място за местодомуване на леко МПС, би следвало в претекстовете да се уточни какви финансови и други средства са нужни, с цел да се обезпечи приложимостта й. 

Липсват в претекстовете и в отчета каквито и да било прогнози по отношение на предстоящите резултати от използването на наредбата (вкл. финансови). Липсва и разбор за сходство с правото на Европейския съюз. Посочването в претекстовете единствено декларативно, че е налице сходство с правото на Европейския съюз, без съществуването на самия разбор, не е задоволително, с цел да се одобри, че е спазено последното законово условие по отношение на тяхното наличие.

Липсата на претекстове към плана за приемане на оспорената разпоредба осуетяват опцията да бъде осъществен правосъден надзор за нейната правомерност ", показват още административните магистратие. Решението предстои на обжалване в 14-дневен период пред Върховния административен съд.

От общинската администрация обявиха за читателите на уеб страницата ни, че ще апелират въпросното решение.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР