Административен съд - Благоевград отмени наказание порицание за срок от

...
Административен съд - Благоевград отмени наказание порицание за срок от
Коментари Харесай

Отмениха наказания на двама полицаи по случай с натровено от алкохол дете

Административен съд - Благоевград анулира наказване " неодобрение " за период от 6 месеца на двама служители на реда във връзка натровено с алкохол дете. След получен сигнал в дирекция " Вътрешна сигурност " е почнало дисциплинарно произвеждане против началника на полицейския сектор в Хаджимово ст. контрольор Костадин Ковачев и мл. контрольор Крум Мандаджиев, а шефът на ОД на Министерство на вътрешните работи е наложил дисциплинарните санкции на двамата.

Инцидентът е от 5 ноември 2021 година, когато в полицията постъпил сигнал за паднало от 10 м височина малолетно момче. Дежурен автопатрул бил изпратен в Спешния център и болничното заведение в Гоце Делчев да ревизира случая. Оказало се, че детето не е паднало, а е пило водка и е настъпила алергична реакция и интоксикация, поради което е настанено в болничното заведение, без заплаха за живота. Началникът на Полицейския учасктък в Хаджидимово Костадин Ковачев упълномощил на подчинения си Крум Мандаджиев да извърши инспекция.

След нея, във " Вътрешна сигурност " постъпил сигнал, че при инспекцията са позволени нарушавания. Според проверяващите ст. контрольор Костадин Ковачев не е упражнил задоволителен надзор над подчинения си. Резултатът от инспекцията за случая с детето не бил докладван, позволени били нарушавания на разпоредбите за документооборота, не били известени отдел " Закрила на детето " и прокуратурата.

Заради това мнение на вътрешната комисия двамата служители на реда са получили наказването, което оспорват в съда. Съдът обаче е безапелационен, че в заповедите не е посочено мястото, времето и събитията, при които е осъществено нарушаването от чиновниците на реда. Двете заповеди били издадени при основни нарушавания на административнопроизводствените правила и в несъгласие с материалния закон, заради което ги анулира, а решението е дефинитивно.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР