Аделина Радева, Бойко Василев и Добрина Чешмеджиева ще водят изборното

...
Аделина Радева, Бойко Василев и Добрина Чешмеджиева ще водят изборното
Коментари Харесай

Изборно студио и финал на UEFA EURO 2020 в ефира на БНТ

Аделина Радева, Бойко Василев и Добрина Чешмеджиева ще водят изборното студио на публичната телевизия - „ ИЗБОРИ 2021: Финалът ", от 15:45 до 21:30 ч. на 11 юли. Веднага по-късно Илиян Енев посреща феновете в коментарното студио на „ Трето полувреме ", с цел да проследят кой ще победи с купата на Европа, а изборната тематика продължава да се следи в bntnews.bg, Българска национална телевизия 2 и Българска национална телевизия 4

Двете най-важни събития на месеца - предварителните парламентарни избори и финалът на Европейското състезание по футбол ще преобладават в ефира на Българска национална телевизия на 11 юли, неделя.

Изборният ден ще стартира в студиото на „ Денят стартира " още в 7:00 сутринта. До 9:00 ч. водещата Христина Христова и екипът ѝ ще проследят началото на вота в разнообразни точки на страната. Веднага по-късно, до 12:00 ч., ефирът на Българска национална телевизия 1 продължава с „ Денят стартира с Георги Любенов ". Новинарските излъчвания „ По света и у нас " ще бъдат излъчени в 12:00 и 18:00 ч. по Българска национална телевизия 1, и в 21:30 ч. по Българска национална телевизия 2.

Обществената телевизия ще посвети на изборния ден и 6-часовото студио „ ИЗБОРИ 2021: Финалът ". От 15:45 ч. до 21:30 ч. Аделина Радева, Бойко Василев и Добрина Чешмеджиева ще проследят онлайн в ефира на Българска национална телевизия 1 резултатите от изборите и подготовката за финала на Уефа Евро 2020. В 21:30 ч. стартира коментарното студио на Илиян Енев „ Трето полувреме " и финалът на Купата на Европа, а отразяването на изборите продължава онлайн в www.bntnews.bg, Българска национална телевизия 2 и Българска национална телевизия 4.

„ Българска национална телевизия ще излъчва „ ИЗБОРИ 2021: Финалът " и онлайн на уеб страницата bntnews.bg. Всеки фен ще има цялостен достъп до информация, изключително в изборния ден, без значение дали е вкъщи, с другари или на почивка. ", споделя Добрина Чешмеджиева.

От футбол и политика схващат всички, само че в „ ИЗБОРИ 2021: Финалът " ще се съберат специалистите, които схващат играта - и на спортния, и на политическия терен. Сред тях са анализаторите Андрей Райчев, Антоний Гълъбов, Антоний Тодоров, Огнян Минчев, Харалан Александров, както и една от най-разпознаваемите персони в българския футбол - Валентин Михов, журналистът Димитър Стоянович, актьорите Христо Гърбов, Йоана Темелкова и Стефан А. Щерев. Специални посетители в студиото ще бъдат и женският народен тим по футбол. Социологическите екипи на „ Алфа рисърч " и „ Галъп интернешънъл ", с които Българска национална телевизия обичайно работи, ще се включат в търсене на отговори на въпросите какво надвива - изборите или лятната почивка; Каква ще е изборната интензивност и кои фактори ѝ въздействат - машинният избор, предизборната акция, футболът; Кой ще завоюва и има ли смяна във вота спрямо предходните избори, които бяха единствено преди три месеца? Социолозите ще дават и данните от екзит-пол и паралелното броене на гласовете. И до момента в който специфичните посетители в студиото на „ ИЗБОРИ 2021: Финалът " проучват изборната интензивност и резултати, интернационалните кореспонденти на Българска национална телевизия ще проследят вота от чужбина, където за първи път се гласоподава напълно с машини.

„ Няма друга телевизия, с изключение на публичната, която да отделя толкоз време от програмата си, с цел да запознае хората с платформите и концепциите на политическите обединения. Традицията и опита на експертите в Българска национална телевизия вършат малкия екран желана и в деня на вота. В тази изборна нощ на един терен ще играят политиката и футбола - тематики, от които всеки схваща. Но да забележим кои резултати ще бъдат по-лесни за отгатване. Кой ще вдигне купата на Европа и кой на България! ", разяснява Аделина Радева.

От 21:30 ч. ефирът на Българска национална телевизия 1 ще бъде отдаден напълно на финала на Европейското състезание по футбол,. Илиян Енев ще посрещне феновете на Българска национална телевизия 1 в коментираното студио на „ Трето полувреме ". Негови посетители ще бъдат националния селекционер Ясен Петров и някогашният футболист на ЦСКА и Металург Донецк - Велизар Димитров.

Гледайте програмата на Българска национална телевизия в изборния ден и студиото „ ИЗБОРИ 2021: Финалът "
Предаването ще бъдат налични и в уеб страниците bnt.bg и bntnews.bg

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР