Adelaide Internatonal 2, четвъртфиналДария Касаткина – Петра Квитова 6-3, 7-6(3)Дария

...
Adelaide Internatonal 2, четвъртфиналДария Касаткина – Петра Квитова 6-3, 7-6(3)Дария
Коментари Харесай

Касаткина отстрани Квитова за 20-ия си WTA полуфинал


Adelaide Internatonal 2, четвъртфинал

Дария Касаткина – Петра Квитова 6-3, 7-6(3)

Дария Касаткина е първата полуфиналистка на тазседмичния WTA 500 шампионат в Аделаида. Рускинята продължи мощното си показване, записвайки двусетов триумф над Петра Квитова. По този метод Касаткина реализира първа победа над двукратната шампионка на Уимбълдън и ще играе на 20-ия си полуфинал в Тура.

Там нейна съперничка ще бъде Паула Бадоса или Беатрис Хадад Мая.

Рускинята направи по-малко двойни неточности (2-7), като в това време завоюва 70% от точките си на първи сервис (31/44). Касаткина осъществя пет от десетте си шанса за пробив (50%), до момента в който Квитова оползотвори три от своите осем брейкпойнта (38%).

В първите три гейма никоя от съперничките не завоюва подаването си, само че Касаткина първя съумя да затвърди своя пробив и поведе с 3-1. Квитова обаче продължи да нападна доста добре от главната линия, като това ѝ разреши да възвърне равенството. Впоследствие обаче Касаткина подвигна доста равнището и пласира няколко форхенд уинъра. Рускинята на два пъти проби, като в това време отрази брейкпойнт в осмия гейм, като по този метод завоюва откриващия сет с 6-3.

Втората част бе изцяло равностойна, като двете си размениха по един пробив за 4-4. Квитова бе покрай втори следващ брейк, само че пропусна две поредни благоприятни условия. От своя страна Касаткина пропиля два следващи мачбола при 6-5 и по този начин се стигна до тайбрек.

Той стартира с мини-пробив и преднина от 3-1 за Касаткина, само че Квитова съумя да изравни. Впоследствие обаче съветската тенисистка приключи мача със серия от четири следващи точки, оформяйки крайното 6-3, 7-6(3) след час и половина игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР