Адаптирана ваксина срещу новия вариант на COVID-19 Омикрон може да

...
Адаптирана ваксина срещу новия вариант на COVID-19 Омикрон може да
Коментари Харесай

Ваксина срещу Омикрон може да бъде одобрена до 3-4 месеца


Адаптирана ваксина против новия вид на COVID-19 Омикрон може да бъде утвърдена до 3-4 месеца, съобщи изпълнителният шеф на Европейската организация по медикаментите (ЕМА) Емер Кук пред Европейския парламент, оповестява Ройтерс. „ Ние сме готови “, показва Кук, допълвайки, че към този момент се работи с здравната промишленост, с цел да има подготвеност за сходно развиване на обстановката.

„ Знаем, че в някакъв стадий неизбежно ще има разновидност, което значи, че ще би трябвало да променим сегашния си метод “, показва още директорката.

По думите ѝ ще са нужни към 2 седмици, с цел да се разбере до каква степен актуалните ваксини са ефикасни против Омикрон. Въпреки това тя е безапелационна, че и имунизациите в този им тип ще продължат да обезпечават отбрана.

Думите на Кук звучат успокояващо след стряскащата прогноза на Световната здравна организация от понеделник, че световният риск от новия Омикрон е „ доста висок “, а мутиралият ковид може да докара до „ жестоки последици “.



Все повече страни в света рапортуват за случаи на инфектирани с Омикрон и вкарват рестрикции за пътувания, с цел да лимитират разпространяването.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР